DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Vojnik államtitkár asszonyt megértem, hiszen neki bizonyítania kell. Én akkor is azt mondom, az emberek azt kérdezik, államtitkár asszony, hogy mi történik ebben az országban. A családok azt kérdezik, hogy mi lesz a gyerekeik jövőképe. Az időskorúak pedig kétségbeesetten azt mondják, hogy az egyre fogyó nyugdíjukból nem tudnak megélni. Tessék megnézni a Népszabadság mai címoldalán hozott cikkét. Azt mondja, hogy Magyarországnak harmincnégy év kell a tizenöt tagállam átlagos jövedelméhez való felzárkóztatásáig. Ha így halad a gazdaság, akkor még lejjebb csúszunk. (Mozgás és zaj.)
Schvarcz Tibor képviselő úr azt mondja, hogy riogatjuk a betegeket a gyógyszeráremeléssel. Tessék elolvasni az újságot, képviselő úr, hány gyógyszer ára emelkedik október 1-jétől; nemcsak a fogamzásgátló tablettáké, hanem a fájdalomcsillapítóké és sorolhatnám tovább. Ugyanakkor önök azt mondják - és a kormány aggódik azért -, hogy a művi terhességmegszakítás a családok és a fiatalok esetében milyen hátrányos. 30 százalékkal mennek fel a tabletták árai!
Ugyanakkor mondhatnám a családok problémáját: 900 grammra csökken a gyermektápszerek mennyisége, ugyanakkor a támogatás nulla, az ára pedig ugyanannyi. Erről kellene beszélni, képviselő úr!
Ami pedig Jauernik úr kismamákkal kapcsolatos megjegyzését illeti: egy 1979-es minisztertanácsi rendelettel az itt ülő képviselők közül nagyon soknak lett volna lehetősége arra, hogy kifizesse a kismamák jövedelempótlékát. (Jauernik István: Hatályon kívül lett helyezve.) Képviselő úr, mi helyeztük hatályon kívül. A törvényalkotással kapcsolatos szövegünk is elkészült, sajnálatos, hogy ennek életbelépését a kormányváltás megakadályozta. 325 milliárd forint volt a kasszában, ebből rendbe tették - nagyon helyesen - az egészségügyi dolgozók bérét, de rendbe lehetett volna tenni a kismamák jövedelempótlékát is, amit önök nem fizettek ki.
Ajánlom a figyelmükbe a polgári eljárásjogról szóló törvényt, képviselő úr, amely azt mondja, hogy annak a jogerős ítéletnek, amelyet a másodfokú bírósági eljárás hoz, nincs halasztó hatálya a felülvizsgálati kérelem esetében.
Tehát önök már késedelemben vannak, és kamataival együtt vissza kell fizetniük a kismamáknak azt a járandóságot, amit nem fizettek ki és amit elvontak tőlük. (Dr. Vojnik Mária: Hol voltál, amikor erről döntöttünk?)
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť