DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Két megjegyzést szeretnék tenni az eddig elhangzottakhoz.
Az egyik Kuncze Gábor szavaihoz kötődik, aki azt mondta, bírálva egyébként az előző, a polgári kormányt, hogy magasabb volt az infláció a tervezettnél. Bizony, valóban, 2 százalékkal magasabb volt az infláció a tervezettnél, volt olyan esztendő legalábbis. Csak hát ki mondta ezt a bírálatot? Ki az, aki ilyen szempontból tanácsokat osztogat és bíráló megjegyzéseket tesz az Orbán-kormány gazdaságpolitikájával kapcsolatban? Az a Kuncze Gábor, aki annak a Horn-kormánynak volt a minisztere, amelyik 1995-ben 12 százalékkal nagyobb inflációt csinált, mint ami egyébként a költségvetésben tervezve volt, és a következő évben, 1996-ban 8 százalékkal nagyobb inflációt követett el és csinált, mint ami egyébként a költségvetésben tervezve volt. Nos, ilyen előzmények után azért nem nagyon hiteles Kuncze Gábor megszólalása.
A másik megjegyzésem. Az eddigi felszólalások, amelyeket kormánypárti képviselőktől és a kormány jelen lévő tagjaitól hallhattunk, nem cáfolták a kormány júliusi döntése óta napvilágra került híreket, miszerint jövőre drámai adóemelések következnek, többek között általános forgalmiadó-emelés, az adókedvezményeket jelentősen meg akarja kurtítani a kormány, és új adókat vezet be. Önök ezeket, bár hosszú-hosszú perceken keresztül beszéltek, nem cáfolták.
Tehát akkor most már térjünk vissza a politikai vita eredeti címéhez, azaz: mit hoz a jövő, avagy mennyi pénzt vesz ki a Medgyessy-csomag a családok pénztárcájából - és kiegészíthetném: - és a vállalkozások kasszájából? Arra kérem önöket, hogy a következő, a vita hátralévő szakaszában arra válaszoljanak, mennyivel fognak emelkedni az adók, és mennyit vesznek ki az emberek zsebéből és a vállalkozók kasszájából.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť