HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az M7-es autópálya országhatárig történő megépítését valamennyi, a rendszerváltás óta megválasztott kormány egyik legfőbb céljaként jelölte meg. A Balaton déli partján élő polgárok mindannyiszor bizakodtak is. Harminc éve várják, hogy végre nyugodtan élhessenek, veszélyek nélkül közlekedjenek.
A Fidesz-MDF-kormány az elmúlt négy esztendőben ígéretének megfelelően jelentős ütemben korszerűsítette az utat. Megtörtént az M7-es autópálya felújítása és a jobb pálya megépítése Zamárdiig. A folytatás azonban már az új kormány feladata lenne. A feltételes mód azért helyénvaló, mert a továbbépítésre kijelölt szakaszon már másfél esztendeje alig-alig történik valami. Ezt a szomorú tényt támasztja alá az is, hogy Kőrös-hegy térségében a völgyhíd építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágás sem történt.
A különböző egyeztetések a szakhatóságok, valamint a minisztériumok között még a polgári kormány idejében megtörténtek. Az önkormányzatokkal is eredményes megbeszélések folytak, a kész költségvetést és a terveket jóváhagyta a beruházó és jóváhagyta a finanszírozó.
A szocialista-szabad demokrata koalíció programjában kiemelten foglalkozott az ország úthálózatának, ezen belül is az autópályák korszerűsítésének, továbbépítésének szükségességével. Késve bár, de elkezdődtek a földmunkák Balatonszárszó és Ordacsehi, valamint Ordacsehi és Balatonszentgyörgy között. Azt meg kell jegyeznem, hogy a megkezdett munkálatokból az itt lakók és a helyi vállalkozók vajmi keveset profitáltak. A Kőrös-hegyi völgyhíd építése azonban sehol sem tart, mert el sem kezdődött.
Mint a térség országgyűlési képviselője, egyben az Országgyűlés idegenforgalmi bizottságának tagja, meg vagyok győződve arról, hogy a Balaton idegenforgalma fejlődésének egyik, ha nem is legfontosabb záloga az autópálya minél gyorsabb és biztonságosabb megépítése.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fentiek figyelembevételével kérdéseim a következők. Az első kérdés a cím maga: miért késik a Kőrös-hegyi völgyhíd építése? A második pedig azt célozza, hogy mikor kezdik meg a Kőrös-hegyi völgyhíd építését.
Várom megnyugtató válaszát. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť