PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, ön jószándékúan adta azt a címet a hozzászólásának, hogy “Szolgálunk és védünk”, hiszen ennek valóban nagyon komoly tartalma van a lakosság felé, hogy a rendőrség milyen munkát végez; erről fogok is néhány szót szólni. Mégis furcsa módon az ön kérdése elkanyarodott a Kulcsár-ügy irányába.
Szeretném önt emlékeztetni az egy héttel ezelőtti parlamenti ülésre, ahol a miniszter asszony a Házat részletesen tájékoztatta arról, hogyan is történt a nyomozás. Egy mondatot idézek, ami nagyon fontos, ami akkor elhangzott, hogy a rendőrségnek nem állt rendelkezésére olyan törvényes eszköz - mondom: törvényes eszköz -, amellyel Kulcsár kiutazását megakadályozhatta volna. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen itt a törvényes eszközön van a hangsúly, mert hiszen az ön kérdéséből és hozzászólásából kicsit azt éreztem ki, mintha ezt szóvá tette volna.
Szeretnék kicsit visszakanyarodni a szlogen kérdéséhez, mert azt gondolom, fontos, hogy mindannyian tudjuk, hogy a “Szolgálunk és védünk” szlogen milyen tartalommal bír, hiszen azok az emberek, akik nap mint nap a rendőrséggel találkoznak, ezt nagy megelégedéssel veszik.
Ha ön végiggondolja csak azokat a fejlesztéseket, amelyeket már itt sokszor elmondtunk, akkor láthatja, hogy valóban tartalommal van megtöltve ez a szlogen. Hiszen több mint másfélmilliárd forintért történt eszközfejlesztés a rendőrségnél, olyan járőrgépkocsikat vásároltak a rendőrségnél, amiben a látható rendőrség megvalósult, sőt olyan fejlesztések is történtek az eszközfejlesztésekben, ami a reagálási időt tudja javítani, akár ha számítástechnikai eszközöket vagy a rádiófelszereléseket nézzük. Természetesen a személyi állomány tekintetében is igen komoly előrelépés történt, hiszen a Rendőrtiszti Főiskolán végzős hallgatókat és a középiskolán végzős hallgatókat mind foglalkoztatni tudjuk a rendőrségen. Ez a költségvetés számára igen komoly erőfeszítést jelent.
A szlogen egyéb tartalmáról a következő egy percben még fogok szólni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť