TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Csodálom Kékesi Tibor képviselőtársunkat - szeretném jelezni a rádióhallgatóknak, hogy Kékesi Tibor egyedül veszi fel a harcot a húsz-huszonöt fős ellenzékkel. (Dr. Veres János: Az elnök úrral tizenöt!) Minden elismerésem neki! Reméljük, hogy bírja is majd a tempót, mert mi szeretnénk azért elmondani erről a törvényjavaslatról részleteiben is a véleményünket.
Szeretnék gratulálni az MSZP-frakciónak is, hogy el tudta intézni azt, hogy egy ilyen nagy horderejű törvényjavaslat, mint az adó- és járuléktörvények módosításáról szóló törvényjavaslat, este 6-7 órakor kerüljön a parlament elé, amikor már tévéidő sincs, és az emberek nyilván nem tudnak odafigyelni a parlamenti vitára. Jól látható, hogy az írásban előre bejelentkezett hozzászólók is elhagyták a termet. Orosz Sándor benézett, gondolta, hogy ha jó állapotban van a frakció, akkor majd segíteni fog a vitában - ő is eltávozott. Kékesi Tibor még bírja.
Ezért aztán, kedves képviselőtársunk, a következőt szeretném önnek mondani. Össze kellene adni, hogy melyik intézkedésnek milyen hatása van. Ezért kérdezem önt, tisztában van-e ön azzal, hogy a nyugdíjjárulék-kedvezmény eltörlése hány milliárd forint kivételét jelenti az emberek zsebéből? Ha nincs vele tisztában, akkor jelzem, hogy 100 milliárdot. Tisztában van-e azzal, hogy az egészségügyi járulék 1 százalékos emelése hány milliárd forintot fog kivenni az emberek zsebéből? Ha nem tudja, akkor mondom: 53 milliárdot. Tisztában van-e azzal, hogy a lakáscélú hitelkedvezmények megszűnése hány milliárd forintot fog jelenteni? 35 milliárdot. Tisztában van-e azzal, hogy a befektetési adóhitel megszűnése 14 milliárd forintot fog jelenteni? Ezt akárhogy adjuk össze, ez több mint 200 milliárd forint - és még csak az szja-nál tartunk.
Az SZDSZ elintézte, hogy maradjanak a kulcsok, ez a nagy öröm megvan, ez összesen 150 milliárd pluszt jelent. Ha az egyenleget összevetjük, láthatjuk, hogy csak a számok alapján 50 milliárd a mínusz. Kérdezem Kékesi urat, hogy mi a véleménye erről az szja-törvényről? (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Halljuk!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť