SZŰCS LAJOS

Full text search

SZŰCS LAJOS
SZŰCS LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Muszáj vagyok vitatkozni Tállai Andrással ebben a helyzetben, ugyanis valószínűleg mi látjuk rosszul a helyzetet, András, és erre hadd mondjak egy viccet, és elnézést kérek a hölgyektől, egy hölgy mondta ezt a viccet. A kérdés abban rejlik, hogy miért nem tudnak a nők tolatni. S a válasz erre az, hogy azért, mert a férfiak elhitetik velük, hogy az ennyi (Kezével egy arasznyi távolságot mutat.) az valójában ennyi (Az előbbinél körülbelül kétszer nagyobb távolságot mutat). Tulajdonképpen erről van itt is szó: elhitetik velünk, hogy ez az áfacsökkentés, tehercsökkentés, szja-tehercsökkentés valódi csökkentés, pedig a gyakorlatban emelés.
Szeretnék Hargitai János képviselőtársamhoz kapcsolódni. Az én választókerületemben, Dabas mellett is élnek nyugdíjasok, akik azzal kerestek meg, hogy mi lesz a gázáremelés után velük, hiszen ha egyedül élőként nem fog tudni a kompenzációban részesülni, akkor az emelés a részére nagy terheket jelent. Én akkor széttártam a kezem, és azt mondtam, hogy valóban nem tudom, nézzünk utána, és akkor ő azt javasolta: lehet, hogy vissza fogok térni a tűzifával való fűtésre. És ekkor fogja a legnagyobb meglepetés érni, ugyanis ennek a tüzelőanyagnak az áfaemelésével azonnal még rosszabbul fog járni. Tehát azok az emberek nemcsak a személyi jövedelemadó kérdésében járnak rosszul, hanem az áfa növekedése miatt, és a svájci indexálás ebben a helyzetben, amikor 6 százalékos emelésre számíthatnak a jövő évben, nem nagyon fog a segítségükre lenni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť