PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az MDF képviselőjeként úgy gondolom, hogy a fiatal házasok lakásépítési, lakásvásárlási kölcsöneihez nyújtott adókedvezmény csökkentésével a kormánykoalíció tönkreteszi a munkahellyel rendelkező fiatal középosztályt, s ezzel is bizonyítja, hogy nem áll érdekében egy kialakuló középréteg megteremtése, és az országot kettészakítja gazdagokra és szegényekre. Ez nem támogatandó, ezért tiltakoztam mindenféle lehetséges módszerrel és eszközzel, ezért elfogadhatatlan számomra a beterjesztett csökkentési javaslat, és ezért nem Béki Gabriellával, hanem a Fidesz képviselőjével értettem egyet az előző vitaszakaszban.
Mindez még nem is volna olyan nagy probléma, ha a kormánykoalíció át akarná alakítani, mondjuk, a lakásvásárlásra nyújtandó adókedvezményeket, ha ezt átgondolná, és az egy más struktúra lenne, de az innen elvont pénzt nem a lakásstruktúrába folyatják vissza, hanem ismét a költségvetés fogja lenyelni. A magam részéről arra kérem a tisztelt kormánypárti képviselőket, ha megszavazzák ezt az általunk nem támogatott módosító javaslatot, hogy kevesebbet lehessen adójóváírásként érvényesíteni, akkor az ebből a pénzből megmaradt összeget a szegények támogatására fordítsák, hogy minél nagyobb réteg tudjon lakást vásárolni.
Azon a ponton vitatkoznék Béki Gabriellával, hogy ezt a lakásvásárlási hitelt pont a fiatalok vették igénybe, és ha megvizsgáljuk, hogy milyen összeget vettek fel a fiatalok, azt látjuk, hogy 6-8, esetleg 9 millió forintot, de általában 6-7 millió forintos összegről beszélhetünk.
Köszönöm a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť