KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Először is, amit Béki Gabriella mondott a magyar közgazdászok álláspontjáról, az nem állja meg a helyét. A magyar közgazdászok döntő többsége azt mondta, hogy csökkenteni kell a jövedelem-központosítást, mert a magyar gazdaság egyszerűen olyan versenyhátrányt szed össze a szomszédos országokkal szemben, ami megengedhetetlen. Téves az, hogy azt mondták néhányan, lehet, hogy néhányan ezt mondták a fizetett mondóemberek közül, hogy emelni kell az adókat, de tessék megnézni, szinte az összes érdekvédelmi szervezet, legyen az gazdasági, társadalmi, azt mondta, hogy csökkenteni kell az adókat.
Másrészt érdekes, hogy az SZDSZ most itt kitünteti saját magát, most még a koszorúzási ünnepség elmarad, de nemsokára arra is sor kerül. Jól emlékszünk még, amikor nagy bajuszú Kuncze Gábor mosolygott a plakátokról, “ha mi kerülünk kormányra, 18 százalék lesz az adó”. Jó napot kívánok! Ugye? És egy kulcs lesz. Kíváncsian várom azt a javaslatot, amit Béki Gabriella vagy bárki betesz ehhez az adócsomaghoz, a következő mondat lesz benne: Magyarországon az szja-kulcs 18 százalék. Ennyi. Indoklásunk: megígértük, mi kormányzunk, tehát betartjuk. De ha véletlenül erről elfeledkeznének, majd megtesszük ezt a szívességet. Kíváncsi vagyok, hogy majd az SZDSZ a saját plakátjára azt mondja-e, hogy meggondoltuk a dolgot vagy sem.
Tehát itt most egészen másról szól a történet, mint amit egyébként a választási kampányban hallottunk, Pedig akkor olyan szépen szólt ez a 18 százalék. És még akkor is igaz ez, ha apró betűvel a plakát alján az volt, hogy egyébként még lesz egy másik kulcs 36 százalékkal. Ez már csak egy ilyen kis trükk, de ez is ég és föld, itt nem erről van szó. Bármennyit mondják el, az adóterhelés nem csökken, hanem nő, mégpedig jelentősen nő, és ez elvitathatatlan. Ezért visít a magyar közgazdászok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) döntő többsége, hogy ez tűrhetetlen. (Taps a Fidesz soraiban. - Tállai András: Éljen!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť