KÉKESI TIBOR

Full text search

KÉKESI TIBOR
KÉKESI TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Két dologra szeretnék reflektálni. Az egyik, hogy a személyi jövedelemadó-törvénnyel kapcsolatban milyen véleményt foglalhatunk el, ebbe nyilván beleértve az én véleményemet is. Azt gondolom, hogy a kormány a kormányprogramban valóban egy négyéves kerettörvényt ígért, ennek valóban egy évvel később kerül sor a benyújtására, ezért vázol csak egy hároméves makrogazdasági pályát majd a költségvetési törvény.
Azt az egy adatot kiragadva, ami ebből a szempontból fontos lehet, gyakorlatilag egy változatlan életszínvonalat, egy 0-1 százalék közötti reál életszínvonal-növekedést céloz meg. Ha a személyi jövedelemadó tekintetében akár az itt elhangzott adatok, akár az én rendelkezésemre álló adatok hibahatáron belül azt a számot mutatják, akkor a személyi jövedelemadó-törvény módosításának egészével elégedettek lehetünk, vagy legalábbis én elégedett lehetek. Természetesen az, hogy valóban a folyamatok így következnek-e be a 2004. esztendőben, még a jövő kérdése, tehát most egyelőre a tervről magáról beszélünk.
A másik kérdés: a lakásépítési kedvezmények változása vonatkozásában azt gondolom - és egyébként idetartozik a személyi jövedelemadó-rendszer egészének egyfajta átalakítása is -, hogy a társadalmi igazságosság, a társadalmi teherbíró képesség, az egyénekre vonatkozó teherbíró képesség változása ösztökélte ezt a fajta átalakítást. A lakástámogatási rendszernél nagyon fontos, hogy itt van egy mellékág, mégpedig a lakásépítési kedvezmény összege, a szocpol, ami az egy gyermek után járó esetben 60 százalékkal 800 ezer forintra, két gyermek után 25 százalékkal 2 millió forintra, három gyermek után pedig (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az időkeret leteltére.) 3 millió 200 ezerre, 20 százalékkal fog emelkedni, és jól kiegészíti majd az egyébként most korlátozott támogatási rendszert.
Köszönöm a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť