KÉKESI TIBOR

Full text search

KÉKESI TIBOR
KÉKESI TIBOR (MSZP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Néhány technikai kérdésre kell hogy reflektáljak. Az egyik az, hogy a szocialista frakció valószínűleg azért nincs kellő számban jelen, mert az előbb egy fideszes képviselőtársam kissé váratlanul és gyorsan lezáratta az előző napirendi pontot (Derültség az ellenzéki padsorokban.), ilyenformán az erre készülő képviselőtársaim valószínűleg nem érhettek még ide.
Az érdemi kérdésekre néhány gondolatban hadd reflektáljak. A törvényjavaslat kijelöl egy hároméves makrogazdasági pályát, ebben a makrogazdasági pályában meg vannak határozva azok az elemek, a jövedelem változása, az infláció, a GDP növekedése, az export-import változása, amilyen feltételezések alapján mint sarokszámok majd felépül az ez évi, a jövő évi és az azt követő költségvetés. Nyilvánvalóan a bevételi oldal az adótörvényekben jelenik meg, tehát a bevételi oldalnál most már nyilván a képviselőtársaim által ismert makrogazdasági számok az irányadók. Ezt természetesen lehet vitatni, de hogy honnan estek ránk ezek a számok - nos, innen.
Tállai képviselő úr gyorsan fölsorolt néhány számot, hogy ismerem-e ezeket - jórészt ismerem, nem mindegyiket, vagy nem mindegyiket abban az értékben. Viszont azt mondanám, hogy a személyi jövedelemadóra, amire a végén azt mondta, hogy akkor még csak ezt említette, az egészségügyi járulék 53 milliárdját ne számoljuk bele, és az adóhitel kapcsán, amit említett, az a fennálló adóhitel mértéke. 2003-ban talán ennek már a töredékét fogják csak igénybe venni, és egy visszafizetés pedig 2007-ig érintheti ezt a dolgot - ha így marad az adótörvényben. Ha a módosító indítványom elfogadásra kerül esetleg, akkor pedig nem lesz kötelező ezt az adóhitelt visszafizetni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
A nyugdíjasoknál pedig csak annyit... - elnézést, lejárt az időm. Köszönöm, majd folytatom.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť