KÉKESI TIBOR

Full text search

KÉKESI TIBOR
KÉKESI TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Akkor reflektálnék az elhangzottakra. Úgy gondolom, világosan és egyértelműen fogalmaztam, amikor azt mondtam, hogy a megszűnő, az újonnan keletkező kedvezmények és az adótábla változása, illetve hatálybalépésének együttes hatására még mindig csökken az adóteher. Azt is jeleztem, hogy van az adótáblában a különféle hatástanulmányok alapján néhány, a három vizsgált - gyermektelen, gyermekes, többgyermekes - táblát figyelembe véve talán összesen három olyan sáv, ahol minimális adónövekedés van, de egyébként az átlagos jövedelem tekintetében is - ezeket még mindig figyelembe véve - adócsökkenés van.
A másiknál megint szeretnék annyi pontosítást elkövetni: amikor adóteher-csökkenésről és kihangsúlyozottan a személyi jövedelemadó-teher csökkenéséről beszéltem, akkor nem illendő idekeverni a járulékokat. Az adóteher ellenérték nélkül kötelezően befizetendő, a járulék pedig szolgáltatásvásárlással szembeni befizetés. Természetesen, ha azt a számot vesszük alapul, akkor valóban a 2003. évhez képest bizonyos, a 100 forintra eső jövedelemben mintegy 1 forintos emelkedés tapasztalható, bár ehhez hozzátenném, hogy a 2002. évhez képest még így is rendkívül jelentős a csökkenés, ha viszonyítási alapot keresek. De még egyszer hangsúlyozom: csak és kifejezetten a személyi jövedelemadóról mint adóteher-csökkenésről beszéltem.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť