IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm. Azt gondolom, Kósa Lajosnak igaza van, és sajnos ezt elismeri az előterjesztő is, amikor is alacsonyabb adófizetési kötelezettséget eredményez az a módosítás, amely a befektetett pénzügyi eszközök utáni és az egyéb kapott kamatok és kamat jellegű bevételek 50 százalékának az adóalapból való kiemelésével jár.
Ez a passzus mit jelent? Ez a passzus azt jelenti, hogy megint azok járnak jól, akik a pénzüket nem a vállalkozásuk fejlesztésére fordítják, hanem bankba teszik a pénzüket, és az anyag a következőképpen fogalmaz nagyon ravaszul: nagymértékben elősegíti ugyanakkor hazánk térségi pénzügyi központtá válását. És mellette elismeri azt is, hogy a nem pénzügyi típusú vállalkozások bizony csak kisebb mértékben járnak jól ebből, és megint ki fog rosszul járni, az a szerencsétlen vállalkozó, aki kényszervállalkozóként vagy egy elmaradt területen épphogy csak napról napra tengődve éli az életét, és egy fillérje nincsen arra, hogy betegye a bankba. Ő nem fog ebből a kedvezményből részesülni, ő nem fog ezzel jól járni, ugyanakkor a nagyobb vállalkozók, akiknek van elég pénzük ahhoz, hogy forgassák, azok természetes módon nagyobb részben kapnak kedvezményeket, és így jár rosszabbul az önkormányzat, így lesz kevesebb bevétele ennek az adónemnek a nyomán minden települési önkormányzatnak.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť