IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Azt gondolom, hogy Font Sándor olyan meggyőző számokat sorolt, amelyekkel már nehéz vitatkozni, ha viszont Szalay képviselő úr okfejtését veszem alapul, akkor azt láthatjuk, hogy az 5 százalék az EU-ban a minimális áfakulcs, a 15 százalék az átlag áfakulcs. Ebből az okfejtésből nyilvánvalóan következik, hogy mindaz, ami a 25 százalékos áfában van, egyértelműen a magyar állam terhe, és ebben a teherben van az is, amit az előbb felsoroltunk, például az energiaszektor átsorolása, tehát egyértelmű és nyilvánvaló, hogy ez milyen szándékkal van.
Nagyon örültem akkor, amikor az SZDSZ harcot folytatott azért, hogy csökkenjenek a személyi jövedelemadó-kulcsok. Az a baj, hogy ez az áfakulcsok emelkedésére szolgált, és ezzel sajnos azt a réteget, azaz a nyugdíjasokat sújtották, amelyik nem tudja kikerülni az áfát, ilyen szempontból tehát minden nyugdíjast egyformán terhel. Ők nem mennek semmire azzal, hogy a személyi jövedelemadó kulcsa alacsonyabb lett.
Ha már a nyugdíjasokról esik szó, azt hiszem, hogy nagyon fontos momentum - apró momentum, nem nagy összeg, de mégis jelképes a tisztességes elszámolás kapcsán -, hogy a polgári kormány minden egyes évben megadta a nyugdíjasoknak azt a kamatot, amit a nyugdíjemelés során év közben felhalmoztak, tehát rendesen felszámították, mintha azt a bank tette volna el nekik. Ez ebben az évben nem történt meg, tehát a nyugdíjasok megint szegényebbek lettek valamivel, megint egy kicsit elvettek tőlük. Ha ez így fog menni az elkövetkezendő három évben, akkor azt hiszem, hogy a nyugdíjasok majd levonják a következtetést. Remélem, hogy az elkövetkezendő időszakban nem fognak ehhez fogható mértékű adómódosításokat beterjeszteni, vagy az ellenkező irányba, azaz végre egyszer ténylegesen csökkenhetnek az adók.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť