IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Kedves András, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az én hozzászólásomra válaszoltak, ezért továbbra is az áfa kérdésében vitatkoznék Kékesi képviselőtársammal. Arról beszéltünk, hogy melyik országban a legmagasabb. Ha megnézzük a táblázat címét, láthatjuk, az szerepel benne, hogy 2000-es adat. Tehát azt mondhatjuk, hogy az a jelentős áfaemelés, amely az elkövetkezendő évben Magyarországot érinti, valószínűleg azt az egytized százalékot, amivel a 15,8 és a 15,9 százalék között vagyunk, már túllépi, és ebből a szempontból begyűjtöttük az aranyérmet.
Sokkal szomorúbb viszont az a táblázat, amely az európai integrációs bizottság előtt szerepelt, amikor a magyar-EU bővítési üzleti tanácsot a „Célegyenesben Magyarország sikeres integrációja” című jelentésének megvitatásával láttuk vendégül. Ez az üzleti tanács az elemzéseiben kimutatta, hol tart Magyarország. Nagyon megszívlelendő javaslatokat ajánlanak nekünk. Azt hiszem, érdemes ezt az anyagot elolvasni; gondolom, a bizottság irodáján ez elérhető. Nos, ebben az anyagban szerepel egy táblázat, amiben benne vannak a legmagasabb áfakulcsok. Eszerint Svédországgal és talán Írországgal vagy Izlanddal vagyunk egy sorban, esetleg Norvégiával - nem emlékszem pontosan a két országra, de két országgal vagyunk együtt -, és az effektív áfaterhelésben - hogy pontos és szabatos magyarázatát adjam - a fogyasztással súlyozott tényleges átlag áfaterhelés a legmagasabb Európában, ami majdnem 17 százalék körül mozog. Tehát az az áfaemelés, amit a 0 százalékról az 5 százalékra, a 12 százalékról a 15 százalékra és a 25 százalékos meghagyásával teszünk, azt hozza, hogy ebben az áfaversenyben szintén aranyérmesek lehetünk, megint mi sújtjuk a legtöbbel a magyar állampolgárokat. Mert természetesen ez az ő zsebükben fog landolni, akár Magyar Hírlapot vesznek, akár Magyar Nemzetet.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť