HADHÁZY SÁNDOR

Full text search

HADHÁZY SÁNDOR
HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Sokan azt gondolják, hogy a kétperces hozzászólásoknak nem sok értelme van, az elmúlt mintegy egy órában azonban egy lényeges dologban azért előre jutottunk, mégpedig abban, hogy Szalay képviselőtársam elmondta, hogy áfakérdésben nem lehet az EU-ra hivatkozni.
Akkor valami egészen másról szól a történet. Próbáljuk meg a következő néhány órában kideríteni, hogy miért is szükséges az áfa emelése, ez az egész áfatrükk. Meggyőződésem, hogy azért, mert a kormány az elmúlt másfél évben nem tette a dolgát, nem volt gazdaságpolitikája, felélte azokat a tartalékokat, amelyeket az előző kormányzattól örökölt, elszalasztotta a lehetőséget. Bár nekünk nem hitte el, amikor százszor figyelmeztettük ezekre a pillanatokra, most azonban, hogy Lengyel László és Ágh Attila megírta a Népszabadságban és más újságokban, úgy látom, hogy a homlokukra ütöttek, és elkezdtek gondolkodni, hogy tényleg baj van. Éppen ezért rendkívül fontos a kormányzat számára, hogy néhány száz milliárd forintot előteremtsen valahonnan, és erre a lehető legegyszerűbb megoldás az adófizetők zsebében kotorászni.
(19.50)
Rodolfó mondta azt, hogy “a kezemet figyeljék, mert csalok”. Úgy látjuk, ennek a kormányzatnak nem kettő keze van, hanem több keze van (Közbeszólás az ellenzék soraiból: Siva!), az egyikkel osztogat, a másikkal, a többivel duplán visszaveszi ezt. Ez látható ebből az adótörvény-módosításból, és ez fog látszani a költségvetésből is, amelynek a fő számait már láthatjuk.
Kékesi képviselőtársam szavait is szeretném kicsikét megcáfolni. Ő rendkívül komoly vívmányként mondta azt, hogy a szocpoltámogatások emelkednek. Tisztelt Képviselőtársam! Csak a telekáfával a többszörösét visszaveszik ennek az emelésnek.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť