DR. DANCSÓ JÓZSEF

Full text search

DR. DANCSÓ JÓZSEF
DR. DANCSÓ JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Az infláció szóba került, és arra kell reflektálnom, vagy azt kell megállapítanom, én sokáig úgy gondoltam, hogy Medgyessy Péternek csak egy nyelvbotlása volt, amikor azt mondta, hogy ő szegénységpárti, de most az adótörvények kapcsán azt kell látnom, hogy ezt ő nagyon komolyan gondolta. Hiszen 2002 után 2003-ban is tapasztaljuk, és 2004-ben minden előrejelzés alapján azt látjuk, hogy bizony az infláció meg fog lódulni, ez pedig - önök is nagyon jól tudják - bizony a szegények adója.
És ha ezt tekintjük, akkor nagyon szomorúnak kell lennünk, mert épp az a társadalmi réteg, az a csoport, a nyugdíjasok, azok, akiknek nincsen adóztatható jövedelmük, bizony nagyon rosszul fognak járni. Különösen a szóba került - már az Ivanics képviselő úr által is említett - áfanövekedések, a szóba került különböző tehernövekedések, amelyek az előző napirendi pontok vitáiban elhangzottak, bizony azt eredményezik, hogy azok a társadalmi rétegek, amelyek eddig sem arról voltak nevezetesek, illetve híresek, hogy nagyon nagy elkölthető pluszjövedelmük lett volna, bizony azáltal, hogy ezt a külön adót, az infláció adóját kivetjük rájuk, hihetetlen mértékben, sokkal nagyobb mértékben, mint az a 1,5-2 százalék, ami most várható, fogja őket terhelni.
Szeretném önöket figyelmeztetni arra, hogy bizony '98 és 2002 között igen jelentős inflációcsökkenés következett be, ez pedig, azt hiszem, hogy mindenképpen követendő példa és mód lenne. Én azt szeretném látni és kérni önöktől is, hogy az elkövetkezendőkben igenis fordítsanak nagyobb figyelmet arra, hogy az inflációt hathatósabb módon, ne adóemeléssel próbálják meg növelni, hanem csökkenteni próbálják, csökkenteni próbáljuk, mert igenis, ez segíti leginkább a szegények jobbra fordításának ügyét. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť