DR. DANCSÓ JÓZSEF

Full text search

DR. DANCSÓ JÓZSEF
DR. DANCSÓ JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak egy vagy talán két mondatban reagálnék a Kékesi úr által mondottakhoz. Amit ön mond, az természetesen önmagában igaz lehet, de amikor valaki megkapja a fizetési papírját, besorolását vagy kimutatását, nyilván nem azt fogja nézni, hogy mekkora az adómérték, amit levontak tőle, hanem az összes olyan terhet, amely őt terheli, és amikor megnézi a nettó keresetét - hiszen nyilvánvalóan ez az érdekes számára -, nem fogja külön megnézni, hogy ebből mennyi a személyi jövedelemadó-kulccsal érintett, illetve az adósávba eső rész, akkor bizony azt fogja tapasztalni, hogy 2004-ben kevesebbet vihet haza a családi kasszába, mint ezt 2003-ban tehette.
(18.30)
Ez pedig, akárhogy nézzük, tehernövekedést jelent. Lehet ezt így szépíteni, meg úgy szépíteni, hogy az szja-kulcsok csökkentek, de összességében a járulékokat is kell nézni, a magán-nyugdíjpénztári, illetve a nyugdíjjárulék-kedvezmény eltörlését. Bizony ez mind azt eredményezi, hogy az adóteher összességében növekszik, és ez érdekli az embereket, ez érdekli azokat, akik bérből és fizetésből élnek, hogy vajon mennyit tudnak a család kasszájába vinni. És azt hiszem, így kell, komplexen kezelnünk ezt a kérdést is.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť