BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Órák óta várok arra az alkalomra, hogy egybefüggően elmondhassam az álláspontomat az adótörvénycsomagról.
(18.40)
De látom, hogy az ellenzéki képviselőknek különösen kedvelt műfaja a kétpercezés, úgyhogy ez az a pont, amikor már nem tudom megállni, hogy szó nélkül hallgassam, hogyan sulykolják, mondjuk, a rádión keresztül (Mádi László: Az igazságot!), hogy itt milyen drasztikus, drámai adóemelések vannak kilátásba helyezve. (Mádi László: Nincs így?)
Sajnos, csak két percben szeretnék néhány megszólalóra reagálni. Elsősorban Mádi Lacival vitatkozom, aki azt mondja, hogy ez példa nélkül áll tíz év óta. Én itt két héttel ezelőtt a parlamenti vitanapon felelős kormányt kívántam a magyaroknak, és felelős ellenzéket is. (Dr. Vitányi István és Kékkői Zoltán József a kormánypárti padsorokra mutat.) Ha felelős ellenzék ülne a parlament egyik oldalán, akkor most legfeljebb azt hangsúlyozná, hogy valóban, nincsen adóbiztonság. De tíz év óta vagy a rendszerváltás óta folyamatosan nincsen! Minden évben nagy vitát és nagy izgalmat okoz, hogy az éppen aktuális kormány mit fog változtatni, mit fog babrálni, pedig mennyivel jobb lenne az életünk, ha előre, kiszámítható módon egy picit perspektívában tudnánk az adókról gondolkodni. Ha ezt fogalmaznák meg ellenzéki oldalon, azzal egyet tudnék érteni. Nem igaz, hogy példátlan mértékű adónövelés kerül itt sorra. Majd a hosszabb beszédemben szeretném elmondani, hogy miért gondolom így.
Még egy megjegyzésem van Tállai képviselő úrnak, aki az előbb megakasztotta a vitát, és ezzel kiszúrt képviselőtársával: az SZDSZ-frakció történetesen 15 százalékos arányban van jelen (Derültség.), és ugyanezt nem mondhatja el magáról a legnagyobb ellenzéki párt frakciója, mert ha jól számolom, tizenhárman vannak jelen.
Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť