DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Ha röviden válaszolnék, akkor azt kell mondjam önnek, hogy igen, meg tudom önt nyugtatni, hogy a 2003-ban eldöntött azon beruházói kör, amire a képviselő úr a kérdését föltette, beruházásai után - függetlenül attól, hogy mikor tudják elindítani a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően konkrétan a beruházást - visszaigényelhetik az önkormányzatok az általános forgalmi adót. Az időközben bekövetkező jogszabályi változások ezt a helyzetet kezelik.
Sőt, a benyújtott javaslat, a költségvetési törvény Házhoz benyújtott javaslata tartalmazza azt is, hogy a 2003-ban csak tervezet szinten benyújtott címzett támogatási koncepciók esetében, ha a parlament döntést fog hozni, ugyanebben a feltételrendszerben, tehát ha az áfa figyelembevételével nyújtották be ezeket a beruházási pályázataikat az önkormányzatok, és pozitív lesz a döntés, akkor, ha 2004-ben fog megvalósulni ez a beruházás ebben a beruházói körben, szintén visszaigényelhető lesz ezen önkormányzatok számára az általános forgalmi adó, függetlenül attól, hogy egyébként a beterjesztett törvényjavaslat alapján más esetekben az önkormányzatoknál változik az áfaalanyiság feltételrendszere.
Tehát konkrétan, képviselő úr, arra a néhány tíz esetre, amelyre a képviselő úr rákérdezett, azt tudom mondani, hogy a benyújtott javaslatban megfelelő megoldás szerepel, sőt, a 2004-ben elinduló cél- és címzett támogatások esetében is visszaigényelhető lesz az általános forgalmi adó.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť