KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A képviselő úrnak, úgy gondolom, igaza van, hiszen a '98 augusztusában tett bejelentés nagyon nagy súllyal felzaklatta a közvéleményt, hiszen olyan horderejű kérdéseket vetett fel, amelyekben később emiatt parlamenti vizsgálóbizottság is alakult. A parlamenti vizsgálóbizottság nem tudta alátámasztani az előzetes feltételezéseket, így az ügy akkor lezárult, és valóban úgy van, ahogy a képviselő úr is mondja, a közvélemény azonban azóta is joggal kíváncsi arra, hogy milyen tények birtokában és milyen megalapozottsággal történt maga a bejelentés.
A Szocialista Párt frakcióvezetője kezdeményezte a nyár folyamán, hogy kerüljenek felülvizsgálatra a titkosított iratok - ezeknek a minősítéseknek a felülvizsgálata folyamatban van. Az iratok egy részének titkossága már megszűnt, a még felülvizsgálandó több száz oldalnyi iratanyag áttekintését követően minden bizonnyal azok titkossága is megszüntethető. Tekintettel arra, hogy az iratok egy része a parlamenti vizsgálóbizottságban keletkezett, ezek felülvizsgálata nem a kormány hatáskörébe tartozik.
Ugyanakkor kezdeményeztem a titokgazdánál a felülvizsgálást, arra való tekintettel, hogy indokolt a teljes körű ismeretek birtokában lenni. Ezek felülvizsgálata tehát várhatóan október végéig befejeződik, csakúgy, mint a nemzetbiztonsági szolgálatok hatáskörébe tartozó, minősített iratokra vonatkozó felülvizsgálat is. Ezért tehát terveink szerint, ha mindenki meghozza a szükséges döntést, akkor október végére e kérdésekben is tisztán fogunk látni.
Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban. - Font Sándor: Tehát akkor jöhet a Medgyessy-dosszié is!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť