DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Most nem pénzről fogok kérdezni, hanem az igazságról, mert gondolom, ebben a teremben, a patkó minden oldalán, mindannyian egyetértünk abban, hogy az igazság vonatkozzon akár a jelenre, a régmúltra vagy pedig a közelmúltra, fontos dolog.
Az elmúlt kormány megalakulását követően nem sokkal a Fidesz, a vezető kormánypárt választmányi ülésén a miniszterelnök rendkívül súlyos vádat fogalmazott meg az azt megelőző kormánnyal szemben, amikor úgy fogalmazott, hogy az előző kormány idején törvénysértő, titkos és közpénzből finanszírozott adatgyűjtés történt ellenzéki, tehát fideszes politikusokkal szemben. A vizsgálat megindult, ám csodák csodája, az akkori kormány az erre az úgynevezett megfigyelési ügyre vonatkozó adatokat titkosította, ezért sem ellenzéki képviselők, sem pedig maga a közvélemény vagy a sajtó nem tudhatta meg, hogy az előző kormány miniszterelnökének az állításai a valóságnak megfeleltek, avagy a valóságnak azok nem feleltek meg.
(16.00)
Tisztelt Miniszter Úr! Úgy gondolom, hogy elég idő eltelt a kormányváltás óta. A kormánynak megvan a lehetősége arra mint gazda, titokgazda, hogy az előző kormány által titkosított iratoknak a titkosságát feloldja, annak érdekében, hogy mi, országgyűlési képviselők, a sajtó és a politikára figyelő minden magyar polgár tudja meg, hogy mi volt az igazság ebben a megfigyelési ügyben.
Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť