FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársaim! Érdekes dolog ez, hiszen, úgy gondolom, egy nehéz költségvetési év előtt állunk, és amikor ebben a helyzetben az érdekegyeztetés legfontosabb fórumán létrejön egy megállapodás, akkor itt ellenzéki képviselőtársaimtól azt hallom, hogy igen, szép-szép ez a megállapodás, de még azért ilyen és olyan hátrányok érik a munkavállalókat.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném elmondani a Szocialista Párt parlamenti frakciója nevében, hogy a diktátumok és a diktátorok ideje lejárt. Úgy gondoljuk, hogy érdemi érdekegyeztetésre van szükség a szociális partnerekkel, és számunkra igen nagy öröm az, hogy ez a megállapodás megszülethetett. Nem volt könnyű, hiszen tudjuk jól, hogy a szakszervezetek magasabb bért, a munkaadók kisebb terheket kívántak. Ugyanakkor létrejött ez a megállapodás, és ezt nem szabad elbagatellizálni.
Mi nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy 53 ezer forint lesz a jövő évtől a minimálbér, és garanciát vállalunk arra is, hogy ez a minimálbér egy meghatározott kör számára továbbra is adómentes maradjon. Ugyanilyen fontosnak tartjuk azt, hogy 7-8 százalékos bruttó keresetnövekedésre lesz mód - úgy gondolom, hogy ez ebben a helyzetben tisztességes és korrekt megállapodás, tisztelet érte a tárgyaló feleknek.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Az, hogy az adómentes étkezési hozzájárulás hideg étkeztetés esetén havi 3500 forintra, meleg étkeztetés esetén pedig havi 6000 forintra emelkedik, úgy gondolom, a bérből és fizetésből élők számára igen fontos előrelépést jelent.
Végezetül, szeretném azt elmondani a képviselőtársaimnak, hogy a Magyar Szocialista Párt továbbra is elkötelezett (Az elnök jelzi az idő leteltét.) az érdemi érdekegyeztetés és a szociális partnerekkel való teljes körű párbeszéd iránt.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť