KOLTAI TAMÁS

Full text search

KOLTAI TAMÁS
KOLTAI TAMÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Rendkívül sajnálom, hogy a miniszterelnök úr megfutamodott a személyes válaszadás lehetősége elől. (Nagy zaj. - Az elnök csenget.) Kérem az államtitkár urat, nézze el nekem, hogy továbbra is hozzá intézem a kérdéseimet.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön a Medgyessy-kormány működéséről azt mondta: a kormánytagok feladata az, hogy a jog és az erkölcs követelményei közül mindig a szigorúbbhoz igazodjanak. Mivel ezt a kijelentést tette, kérem, véleményezze az alább elmondott megtörtént esetet.
Sokáig nem értettük, hogy miért a nagy titkolózás Pakson. Érthetetlen volt az, hogy a szocialisták miért húzták az időt, és miért csak öt hónappal Európa második legsúlyosabb besorolású üzemzavara után engedték felállítani a vizsgálóbizottságot. Érthetetlen volt az, hogy miért korlátozták a működési idejét mindösszesen hatvan napra. És érthetetlen az is, miért engedik meg, hogy a súlyos üzemzavarral kapcsolatban bekért alapdokumentumokat, milliárdos szerződéseket a paksi vezetők üzleti titkokra való hivatkozással rendre megtagadják, megsértve ezzel a Magyar Köztársaság alkotmányát.
Az elmúlt napokban azonban olyan információk birtokába jutottunk, amelyek érthetővé teszik, hogy mi takargatnivalója van a szocialistáknak Paks ügyében. Megdöbbenéssel értesültünk például egy olyan szerződésről is, amelynek köszönhetően a köztársaság polgárainak pénzén fenntartott atomerőműtől közel 100 millió forint haszon ütötte cégbirodalmán keresztül Gyurcsány Ferenc markát. (Moraj a Fidesz padsoraiból. - Közbekiáltások a Fidesz padsoraiból: Szégyen! - Pfuj!) Az atomerőmű felügyelőbizottságának vizsgálati jelentése megkérdőjelezte az Agora Kft.-vel kötött szerződés jogosságát, indokolatlannak tartotta a szerződés összegének 100 milliós nagyságát, továbbá a teljesítést sem látta megvalósítottnak.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ezek után a következő négy kérdés fogalmazódik meg joggal a törvénytisztelő emberekben. Megfelel az ön erkölcsi mércéjének, hogy Gyurcsány Ferenc cége 100 milliós megbízást kapott akkor, amikor az atomerőműnek mindig is volt saját kommunikációs részlege? Megfelel az ön erkölcsi mércéjének, hogy Gyurcsány Ferenc cége 100 milliós megbízást kapott akkor, amikor az atomerőműben fontos biztonsági fejlesztések maradtak el? Megfelel továbbá az ön erkölcsi mércéjének, hogy Szabó József jelenlegi szocialista képviselő olyan munkáért fizetett közel 100 millió forintot Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszter cégének, amiből legalábbis az Agora Kft. honlapja szerint a mai napig nem valósult meg semmi?
(13.40)
Ezek szerint, miniszterelnök úr, kimondhatjuk, hogy szocialista kormányok alatt a biznisz az első, a biztonság a második?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť