SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Sem 1994-98 között, sem a mostani kormány idején nem került és nem kerül sor a Köznevelés privatizálására. A Köznevelés című hetilap alapító joga továbbra is az Oktatási Minisztériumnál van, e téren semmiféle változás nem áll be a jövőben sem. Az Oktatási Minisztérium továbbá soha nem foglalkozott lapkiadással. Önök ugyanazt a Szunyogh Szabolcsot bízták meg e lap főszerkesztői teendőinek az ellátásával, aki 1990-től - tehát 1990-től - a mai napig folyamatosan tölti be az alapító bizalmából ezt a pozíciót.
(16.30)
A főszerkesztőnek egyébként semmilyen tulajdonrésze nincs a kiadói tevékenységet ellátó kft.-ben, különben a kormányzásuk idején változtattak volna a jelenlegivel akkor is megegyező konstrukción és személyi kinevezésen. Természetesen most sincs szó a Köznevelés című hetilap privatizálásáról.
Ami pedig a Köznevelés című lap pártatlanságára bizonyíték, az éppen az ön kérdése, hiszen nem tud a Köznevelésből példát idézni arra, hogy ne volna a Köznevelés pártatlan. Tényszerűen bizonyítható egyébként, hogy mind a Fidesz, mind az MDF oktatási kérdésekkel kapcsolatos állásfoglalásai rendszeresen megjelennek a Köznevelésben, valamint megjelennek a jelenlegi oktatási kormányzatot bíráló írások is.
A konkrét kérdéseire a válaszom a következő: a közbeszerzési eljárásban meghatározott alkalmassági feltételek teljes mértékben megfelelnek a közbeszerzési törvényben meghatározott előírásoknak. Az Oktatási Minisztérium mindent megtett annak érdekében, hogy minél szélesebb kör számára elősegítse a jelentkezést, ezért lehetővé tette, hogy a felhívás műszaki alkalmassági követelményeinek a jelentkező és alvállalkozója együttesen is megfelelhessen. Arról nem az Oktatási Minisztérium tehet, hogy egy teljesen szabályszerű, a piaci szereplők széles köre számára nyitott közbeszerzési eljárásban csak egy cég nyújtja be jelentkezését.
A második kérdése alapvető fogalmi zavar eredménye. A Köznevelés alapítói joga továbbra is az Oktatási Minisztériumot illeti, a minisztérium csupán a kiadói tevékenység ellátásával bízza meg a közbeszerzési eljárásban nyertes céget. Tekintettel arra, hogy a szolgáltatás ellenértéke meghaladja a közbeszerzési értékhatárt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), az Oktatási Minisztérium az egyedül jogszerű megoldást választotta: a tevékenység ellátására... (Az elnök kikapcsolja a mikrofont.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť