PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! Néhány hónappal ezelőtt Csehák Judit miniszter asszony egy interpellációmra adott válaszakor ezt mondta: “Mi az önök sürgetése nélkül is változtatásokra határoztuk el magunkat. Az idei költségvetésben 4,5 milliárd forintra emeltük fel a gyógyfürdőkezelésekre nyújtott társadalombiztosítási támogatást.” Mint később kiderült, a miniszter asszony részben tévedett, mert 5,44 milliárd forintról szólt a 2002. december 23-án elfogadott költségvetési támogatás.
Az MDF képviselőjeként májusban azonnali kérdést tettem fel a jegyárak drasztikus emelése miatt, és kértem a tárcát, hogy az OEP-hez minél hamarabb juttassa el a megemelt támogatási összeget. Már akkor is azt kérdeztem, hová süllyed el, hová tűnik több milliárd forint.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szakmai vezetésének a rendeletmódosítás előkészítéséhez, amelyhez a Pénzügyminisztérium jóváhagyására is szükség volt, kerek kilenc hónapra volt szüksége. Mivel a támogatások kihirdetésére csak szeptember 19-én került sor, december 26-áig - az átmeneti rendelkezések hiánya miatt - ugyanazon szolgáltatásért két különböző összeget fizet a biztosító, attól függően, hogy a receptet mikor írták fel. A receptet egy hónapig lehet beváltani, nyolc héten belül vehetők igénybe a kezelések, de csak az utolsó után fizet az OEP. A pénztár így megtakarítja az egész évre elfogadott emelési keretet, a szakma egybehangzó állítása szerint is.
Az MDF képviselőjeként úgy gondolom, hogy a gyógyfürdőkben történő kezelés kevesebb kiadással jár, mint a gyógyszeres terápia.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Ön szerint eljut-e a 2003-as költségvetésben megszavazott támogatás teljes összege az év végéig a gyógyfürdőkezeléseken keresztül a betegekhez? Nem kellene-e ennek érdekében felülvizsgálni a rendeletet?
Várom megtisztelő válaszát.
(16.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť