DR. NAGY SÁNDOR

Full text search

DR. NAGY SÁNDOR
DR. NAGY SÁNDOR, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Az ön által felvetett probléma jelentős kérdéskörre irányítja a figyelmet, mind gazdasági szempontból, mind az adott térségben élő emberek életviszonyait illetően.
Való igaz, a kedvezőtlen klimatikus változások következményeit észlelve 2001-2002-ben az FVM felkérésére a Szent István Egyetem koordinációja alatt elkészült a nemzeti aszálystratégia első tervezete, amelynek társadalmi vitája ez év október 14-én egy fórum keretében zárult le. Az ez alapján készülő, most már a kormánynak benyújtandó nemzeti aszálystratégia a közigazgatási egyeztetést követően hamarosan bekerül a kormány elé, és ennek megfelelően természetesen a további teendők alapjául fog szolgálni.
Másfelől, a Duna-Tisza közi homokhátság területén bekövetkezett változások mérséklése érdekében új kormányhatározat-előterjesztés kidolgozása vált szükségessé. Ennek a tervezete elkészült, igen jelentős dolog, hogy a vízpótlás helyett a vízvisszatartási lehetőségek, ebből következően a gazdálkodási lehetőségek javítására, okszerűen ebből fakadóan az ott élő emberek életkörülményeinek, életviszonyainak javítására teszi a hangsúlyt. Ezért önnek arra a kérdésére, hogy melyik programot veszi komolyan a kormány, azt tudom válaszolni: mindkettőt. Az, hogy a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Területfejlesztési Hivatalánál előirányzatként egy összevont előirányzati cím, az országos jelentőségű területfejlesztési programokra fordítandó előirányzat jelenik meg, nem jelenti azt, hogy erre nem kívánunk megfelelő összeget fordítani. Bár nem végleges a belső felosztása ennek a jelenleg mintegy 3,5 milliárd forintos előirányzatnak, mindenképp szeretném önnek jelezni, hogy százmillió forintos nagyságrend, amit csak a Területfejlesztési Hivatal tervez, és koordináció folyamatban van az FVM-mel, a Környezetvédelmi Minisztériummal (Az elnök jelzi az idő leteltét.), hogy a 2008-ig terjedő időszakra szóló feladat és ahhoz kapcsolódó finanszírozás és forrás megfelelően rendelkezésre álljon, és megnyugtatóan rendezze ezt a problémát.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť