FÜLÖP ISTVÁN

Full text search

FÜLÖP ISTVÁN
FÜLÖP ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Államtitkár Úr! A szatmári térség, Mátészalka, Nagyecsed országgyűlési képviselőjeként kötelességemnek érzem lakóhelyem tömegközlekedési abszurdumaira, a vasúti közlekedés lesújtó infrastrukturális állapotára felhívni a figyelmet.
Mátészalkát a megyeszékhellyel, Nyíregyházával összekötő vasútvonal jelen pillanatban a szakemberek véleménye szerint is olyan rossz műszaki állapotban van, amely azonnali felújítást, beavatkozást igényel a pályaszakasz egyes részein. Az ez idáig a vágányokon elvégzett munkák csak a már balesetveszélyes határt súroló állapotromlást orvosolták. Ezeket a beruházásokat fejlesztésnek még jóindulattal sem nevezhetjük.
A közelmúltban volt olyan eset, hogy ezen a szakaszon 20 kilométer/órás maximális sebességgel közlekedtek a szerelvények, nem kis bosszúságot okozva ezzel a vasúton közlekedő utasoknak. Az alig több mint 50 kilométeres távolságot a pálya elhanyagoltsága miatt másfél-két óra alatt lehet vonattal közlekedve megtenni. Ennyi idő alatt egy átlagos kerékpáros is leküzdi ezt a távolságot. Ezzel a szédületesnek nem nevezhető sebességgel, honfitársaimmal együtt csak araszolgatunk, és nehezen tudunk eleget tenni a mai napig látható „Nyomás az Unióba!” reklámot ösztönző felhívásnak.
Kérem tisztelt miniszter urat, hogy a térség felzárkóztatásának segítése és a lakosok utazási körülményeinek jobbá tétele érdekében dolgozzanak ki rövid távú kríziskezelő tervet, és belátható időn belül korszerűsítsék a pályaszakaszt. Úgy gondolom, ennek eredményeként még többen fogják a személyközlekedés ezen ágazatát, a vasutat választani a mindennapi teendőik intézése során.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MDF és a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť