DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, elviekben nincs nagy különbség köztünk, hogy kötelező tagság kell vagy sem, azt gondolom, itt a kérdés másképp merül fel. Az a nagy kérdés - és azt gondolom, aki vadászik, ezt nagyon jól tudja -, hogy vajon a vadgazdálkodást hogyan lehet megoldani, ha nincs egy olyan szervezet, amelyik az elvszerű vadgazdálkodással, illetve a halgazdálkodással foglalkozik. Tehát nincs itt baj, ha nincs kötelező tagság, csak akkor ki kell találni azt, hogy a vízben a hallal, illetve a mezőn és az erdőn a vaddal mi történjen, hogy végül is azok ne tűnjenek el.
Az viszont számomra pozitívum és pozitívnak értékelem, hogy Orosz képviselő úr is hasonlóképpen vélekedett, és remélem, hogy a szocialista frakció is hasonlóképpen vélekedik majd, hogy az eredeti szabályozás jó, és gyakorlatilag a horgászok tehetik azt, amit tettek eddig.
Az viszont egy nagy kérdés, amit ő is fölvetett, és akkor ezen lehet egy picit továbbmenni, én is így látom, hogy nagyon nagy gond az orvhalászás, orvhorgászat, orvhalászat, és kimondottan a tiltott eszközökkel - mondjuk ki, itt az elektromos halászatról van szó, ami a Szigetközben nem is olyan régen előfordult, elvették az eszközöket, majd aztán nem tudtak vele mit kezdeni. Azt hiszem, itt lehet, hogy egy hatósági láncszem hiányzik, ez a hatósági láncszem pedig az, hogy adott esetben a tulajdonos, vagy aki jogosult arra, hogy adott esetben halásszon, annak a megfelelő ellenőrzése is megtörténjen.
Azt gondolom, nem tartható, ami a Szigetközben tapasztalható, hogy a hal egyre fogy, és valóban lassan eljutunk odáig, hogy ebihalat lehet fogni, ezért az orvhalászatnak, a tiltott eszközökkel való halászásnak, horgászásnak a megtiltása mindenféleképpen célszerű lenne. Itt aztán felmerül az a kérdés, hogy vajon EU-jogharmonizációra hivatkozva ezt a pontot miért nem próbáltuk meg betenni, miért nem próbáljuk meg betenni esetleg még most. Tudom, hogy nincs megnyitva az a szakasz, ahova be lehetne tenni, de az előterjesztőt tisztelettel kérem, hogy ennek a lehetőségét és módját adja meg, mert azt gondolom, hogy szükség van rá.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť