DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Jelenleg is a Btk. hatálya alá tartozik, hiszen ez nem más, mint lopás, és bizonyos esetekben természetkárosítás, de azt gondolom, nem a mostani törvényjavaslathoz tartozó ez a vita, ennek a törvényjavaslatnak az általános vitája keretei között nem érdemes tovább folytatni, ezért is nem kívánnék erre a részére kitérni.
Azért kértem mégis szót, mert Pap János képviselőtársam, akinek több gondolatával is egyetértettem, megfogalmazott egy sommás megállapítást, nevesen az elektromos halászeszköz - megjegyzem, ezt nemcsak a halászok használják, hanem horgászok is, tehát az elektromos halászat és horgászat céljait szolgáló elektromos eszközökről van szó - nem ab ovo tiltott, tehát a ma hatályos szabályok szerint, éppen Pap János képviselő úr elmúlt ciklusban beterjesztett módosító indítványainak vagy törvénymódosításának elfogadásából következően igen szigorú eljárási és engedélyezési rendben használhatók.
Ezek között egyébként van olyan, ami elképesztően komoly nehézségeket támaszt az elektromos eszköz használójának, hiszen azoknak a tanúsítványoknak a beszerzése, ami a törvény értelmében előírás, időnként majdhogynem fizikai vagy pénzügyi képtelenség. Ezzel együtt is nem ab ovo tilalmas eszköz, ezért mivel tett egy olyan sommás megjegyzést, hogy a tiltott eszközök, mint például elektromos eszközök használata, ezt javasolom törölni a fejekből, nem eleve tiltott ez az eszköz.
(19.00)
Azzal azonban egyetértek, hogy a tiltott eszköz használóival szemben mindenképpen a törvény szigorával illik és kell föllépni. Annyit persze azért tudni kell, hogy víz nélkül a hal sem él, és sajnos a Szigetközben is ezekkel problémák vannak. Nem kell csodálkozni, hogy akár a halásznak, akár a horgásznak a zsákmánya egyre fogy. Vizet kell oda kormányoznunk, ez lenne a feladat.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť