DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A hiányosságok felszámolására részletes intézkedési terv készült a minisztériumban. A kormány a két héttel ezelőtti ülésén tájékoztatást kapott erről, és ezt a tájékoztatást el is fogadta. Úgyhogy biztosíthatom önt, hogy a politikai akarat megvan az intézkedések végrehajtására.
Azt is hozzá kell tennem, hogy természetesen nem minden múlik a minisztériumon, hiszen számtalan feladatot, így például a szoftverfejlesztést külső szervezetek látják el. A gazdálkodók kézzelfogható eredményét fogják látni az építkezésnek, hiszen az elmúlt napokban látott napvilágot ez a füzet (Felmutatja.), amely három alrendszer kiépítettségét mutatja. A gazdálkodók a napokban megkezdték az ügyfélregiszter feltöltését, önmaguk regisztrációját annak érdekében, hogy hozzájuthassanak ahhoz a számhoz, amely később a támogatáshoz jutás alapja lesz.
Ugyanúgy a legnagyobb munkát igénylő alrendszer, a parcellaazonosító rendszer részletes bemutatása is szerepel - ez egy nagyon komoly feladat az idei esztendőben. Nem szeretnénk a következő évre halasztani, ezért kérem a szaktanácsadók, az agrár-felsőoktatás közreműködését is e tekintetben, hiszen meg vagyok róla győződve, hogy nem tud minden településre eljutni a minisztérium, még talán a falugazdász sem minden gazdához, ezért nagy szükség van az ilyen típusú közreműködésre.
Természetesen a gazdálkodókat az FM-hivatalok és az agrárkamarai szaktanácsadók segítik. Mint ahogy itt is félreértés volt, a regisztrációt nem ők végzik, ők csak a szaktanácsot adják hozzá, az ügyfél-regisztráció a kifizető ügynökség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladata. Meg vagyok róla győződve, hogy ha összehangolt munkát tudunk végezni, akkor az európai uniós (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) csatlakozás idejére a rendszer működőképes lesz, és egyetlen gazda sem fog emiatt a jövő évben agrártámogatástól elesni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť