ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Ez már nem könnyíti meg a munkánkat, képviselő úr, majd ha odaérünk, legyen szíves jelezni. (Simon Gábor: Köszönöm szépen.) Köszönöm szépen.
Az ajánlás 3. pontjában Ivanics Ferenc a postabélyeg fogalmát változtatja meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 igen szavazattal, 190 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Az ajánlás 6. pontjában Márfai Péter és Simon Gábor a 4. § (1) bekezdés c) pontjában a postai tevékenységek köréből kiveszik a postai értékcikk-árusítást. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen szavazattal, 331 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
Az ajánlás 7. pontjában Ecsődi László azt kezdeményezi, hogy a belföldi Állami Futárszolgálat szolgáltatása ne minősüljön postai tevékenységnek. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 3 igen szavazattal, 346 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Az ajánlás 9. pontjában Szabó István a 7. § (1) bekezdés b) pontjának módosítását kezdeményezi, amely a kizárólagos postai szolgáltatások egyik elemét tartalmazza. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 149 igen szavazattal, 196 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 10. pontjában Ivanics Ferenc a 7. § (3) bekezdésének kiegészítését javasolja, amely a postai jelvény és feliratok használatának és forgalomba hozatalának szabályait tartalmazza. A bizottságok és az előterjesztő egyaránt támogatja, de a frakció kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 347 igen szavazattal, 3 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
Az ajánlás 12. pontjában Ivanics Ferenc a 8. § kiegészítésével azt kezdeményezi, hogy postai szolgáltatást kiegészítő állami támogatás igénybevételéről önkormányzat is dönthessen. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 156 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 15. pontjában Kékkői Zoltán a 12. §-t új bekezdéssel egészíti ki. Eszerint a postai szolgáltatás nem szüntethető meg ott, ahol körjegyzőségek működnek. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Az ajánlás 16. pontjában Szabó István a 13. § (10) bekezdésének elhagyását javasolja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 157 igen szavazattal, 193 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
Az ajánlás 17. pontjában Szabó István a 14. § (2) bekezdése második mondatának elhagyását javasolja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
(18.00)
Az ajánlás 18. pontjában Fülöp István a 16. § (6) bekezdésének módosítását javasolja, amely az utánküldési szolgáltatás szabályát tartalmazza. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
154 igen, 189 nem, 1 tartózkodó szavazat mellett az Országgyűlés a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 19. pontjában Márfai Péter és Simon Gábor a 23. § (1) és (2) bekezdéseiben kártérítési szabályt módosítanak. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
1 igen szavazattal, 346 nem szavazattal, 2 tartózkodó szavazat mellett az Országgyűlés a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 20. pontjában Márfai Péter és Simon Gábor a 27. § (3) bekezdésének kiegészítésével azt kezdeményezik, hogy a küldemény részleges elvesztését vagy megsérülését az átvételre jogosultnak kelljen jelezni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen, 216 nem szavazattal, tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
A 22. pontban Szabó István a 33. § (1) bekezdése c) pontjának elhagyását javasolja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 146 igen, 200 nem és 2 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
A 23. pontban Márfai Péter és Simon Gábor a 37. § (1) bekezdésének kiegészítését indítványozzák, külön jogszabály kivételeire történő hivatkozással. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 4 igen, 343 nem és 2 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
A 24. pontban Szabó István szintén a 37. § (1) bekezdésének kiegészítésével azt kezdeményezi, hogy az egyetemes postai szolgáltató postai készpénz-átutalási tevékenységet is köteles legyen végezni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 157 igen, 194 nem és 1 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
A 25. pontban Szabó István a 37. § (2) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy csak az egyetemes postai szolgáltató nyújthassa a felsorolt tevékenységeket és szolgáltatásokat. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 154 igen, 194 nem és 1 tartózkodó szavazat mellett a módosító javaslatot elutasította.
A 26. pontban Szabó István a 48. § (1) bekezdése g) pontjának módosítását javasolja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen, 213 nem és 1 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
A 31. pontban Márfai Péter és Simon Gábor az 54. § kiegészítésével a vámtörvényt új fogalmakkal egészítik ki. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 2 igen, 347 nem és 1 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs jelentkező.) Senki nem jelezte felszólalási szándékát. A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť