GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Sokat beszéltünk arról az elmúlt évben, hogy a külső folyamatok nem éppen kedvezőek az ország számára, de ezzel együtt a kormány erőfeszítéseket tesz a koalíciós pártok frakcióival együtt, hogy a gazdaság visszatérjen az exportvezérelt és beruházásvezérelt növekedési pályára.
Amiről a miniszter úr beszélt - és ennyiben kell, hogy Herényi képviselő úrra reagáljak -, a Széchenyi-programot kevesebb, mint másfél százalék tudta igénybe venni, amiről a miniszter úr beszél, az sokakhoz eljut, versenysemlegesen minden vállalkozáshoz, azok az adókedvezmények, amelyek az adótörvényben vannak, minden magyar vállalkozás számára elérhetők, hasonló módon a hitelprogramok és a garanciavállalási programok.
Szeretném képviselőtársaim figyelmébe idézni a harmadik negyedévi statisztikai adatokat, amiből a bruttó hazai termelés 2,9 százalékkal növekszik, tehát elindult a növekedés. Az ipari termelés július és szeptember hónapban több mint 6 százalékkal növekedett, ez 2002 hasonló adatához képest több mint 9 százalékos növekedés. Ami viszont záloga lehet a jövő növekedésének, az, hogy a gépberuházások a harmadik negyedévben ezen programok hatására több mint 17 százalékkal növekedtek, ezzel együtt nagy valószínűséggel az évi összesen meg fogja haladni a 13-14 százalékot is.
Az exportról még, ami nagyon fontos a fizetési mérlegünkhöz: az első félévben mindössze 2 százalékos növekedéssel szemben a harmadik negyedévben több mint 10 százalékkal növekedett az export.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť