DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Szombathely polgárai arról szerezhettek tudomást a sajtó híradásaiból, hogy a vasi megyeszékhelyen új megyei börtön épül. Mi, szombathelyiek a mai ínséges időben örülünk minden egyes forintnak, amely a központi költségvetésből beruházási céllal városunkba érkezik.
Korábban a polgári kormány jelentős összeggel, mintegy 17 milliárd forinttal támogatta a Szombathelyen megvalósuló beruházásokat. Akkor épült könyvtár, levéltár, úthálózat. Most tudomásul vesszük, hogy a börtönök zsúfoltságának megszüntetése az egyik kiemelt kormányzati cél.
Az új börtön megépítését sokan támogatjuk, mert a megyeszékhely bírái, ügyészei a jelenlegi börtönépület átalakításával jobb munkakörülmények közé juthatnak. A fogva tartottak - azok, akik előtt a liberális büntetőpolitika még nem nyitotta ki a kaput - is örülnek; nyilván a korszerűbb elhelyezésnek. Azok a városlakók is üdvözlik a beruházást, akik a börtön közelében, a belvárosban laknak, és a nem engedélyezett beszélők kényszerű fültanúi.
A beruházás és az ahhoz kapcsolódó ingatlanvásárlás híre azonban sok ezer szombathelyi családban nyugtalanságot keltett. Féltik a város idegenforgalmi vonzerejét, illetve személyes biztonságukat. A hírek arról szólnak, hogy a jelenleginél háromszor nagyobb befogadóképességű, regionális szerepet is betöltő börtön a város kereskedelmi központjának közelében épül.
(16.10)
Nem akarunk börtönvárost - fogalmazzák meg sokan félelmüket okkal vagy ok nélkül. A nyugtalanságot az a titkolózás is táplálja, amely a minisztérium és a szocialista városvezetés tárgyalásait jellemzi. Kérem ezért tisztelettel államtitkár urat, hogy szíveskedjék megnyugtatni a szombathelyieket kérdéseink megválaszolásával.
Mikor, milyen pénzből, milyen illetékességi területtel és hol épül fel Szombathelyen a büntetés-végrehajtási épület? Megtartja-e eddigi börtön jellegét, vagy a szigorúbb fegyház, illetve az enyhébb fogház rabjainak és az őket látogató rokonaiknak a jelenlétével is kell számolnunk? Több vagy kevesebb lesz Szombathelyen a fogva tartottak száma?
Kérem megtisztelő válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť