KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Lezsák Képviselő Úr! A felelősséget semmiképpen nem akarom önökre hárítani, hanem itt voltam az általános vita jelentős szakaszában, és úgy értelmeztem ennek a törvénynek a megalkotását, hogy egy nagyon jelentős szakmai előkészítő munka alapozta meg. Ezért nyilvánvaló, hogy különböző irányokba mondom el az én megállapításomat, észrevételemet, és nyilván itt azt azért figyelembe kell venni, hogy az idő fogságában vagyunk, tehát viszonylag gyorsan tárgyaljuk ezt a törvényt. Miután ez a finanszírozási kérdés azon a bizonyos kormányülésen merült fel, ahol a döntés megszületett arról, hogy tárgyalja az Országgyűlés és párhuzamosan gondolkozzunk erről is, ezért azt gondolom, az is egy értelmes dolog, ha azokat a kulturális bizottsági tagokat próbálom megnyerni az ügynek, akik egyébként elkötelezetten dolgoztak és dolgoznak azért, hogy ez a filmtörvény, mozgóképtörvény megszülessen.
Tehát nem felelősségáthárítás, nem csak és kizárólag ebbe az irányba mondom el az észrevételeimet, hanem más irányba is, de tekintettel arra, hogy itt a parlamentben van a helye annak többek közt, hogy próbáljuk egymást meggyőzni, így kénytelen vagyok itt is elmondani és valóban kérni az önök együttműködését, mert sokkal jobb, ha közösen belátjuk azt, hogy ezen tényleg indokolt változtatni, mint hogy, mondjuk, a szocialista frakciót sikerül meggyőzni és akkor ők megszavazzák. Ennek nem jó üzenete van, de ha az én álláspontomat sikerül elfogadtatni önökkel, és önökön keresztül a filmes szakmát sikerül ennek megnyerni, akkor azt gondolom, hogy ez egy normális parlamenti demokráciagyakorlás.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť