HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Féltem, hogy esetleg rossz irányt vesz a vita, de mindnyájan nagyon örülhetünk, hogy Keller László felszólalása után is normális szakmai mederben maradhatunk.
Meg kell mondanom, igaza van a képviselő úrnak abban, hogy a kulturális bizottság tagjai finanszírozási kérdésekben kevésbé jártasak, mint akár ön. Azok a javaslatok, amelyekre ön utalt, amelyeket Farkas képviselő úr nyújtott be, ráadásul valóban olyanok, amelyek szellemükben néhány általunk benyújtott javaslattal is összecsengenek. És nagyon értem az ön érveit.
Azon gondolkodtam közben, hogy mit lehet ebben tenni, mert a törvény ugyanakkor úgy született, és ez szerintem valóban értéke - még akkor is, ha miniszter úr amikor erről beszél, mindig elfelejti az előző ciklus utolsó időszakát megemlíteni -, hogy a filmszakmai kerekasztal és az aktuális kormányzat közösen dolgozott rajta. Úgy tudom, hogy a benyújtott módosító indítványokat - a miénket is, hisz nekünk is volt ilyen, és Farkas képviselő úr módosító indítványait is -, mielőtt a kormány állást foglalt abban, hogy támogatja vagy sem, a kerekasztal újra véleményezte.
Szerdán lesz bizottsági ülésünk, akkor tudunk tájékozódni arról - mert erre legutóbb nem került sor -, hogy vajon miért nem támogatták ezeket a módosító javaslatokat. Érdekes lesz ezt megbeszélni, mert lehet, hogy található ezek között olyan elem, amiket kapcsolódó módosító indítványokkal lehet támogatni. De óvnám magunkat attól, hogy a filmszakmai kerekasztal véleménye nélkül akarjunk módosítani ezen. A saját módosító indítványainkról is ezt gondolom, amelyek között van olyan, amit támogatnak és van olyan, amit nem. Ezt érdemes lenne kapcsolódó módosító indítványokkal beépíteni a rendszerbe, azaz a kerekasztal véleményét kikérni. De úgy gondolom, hogy nagyon sok mindenben lehetne módosítani, ahogy azt ön is mondta.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť