SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A szocialista diktatúra időszakában hazánkban (Folyamatos zaj. - Az elnök ismét csenget.) az állampárt vezetése legitimációs propagandaeszközként használta a sportot, sportolóink győzelmeit pedig gyakran az imperializmus felett aratott diadalokként ünnepelték.
Az egykori szocialista országokhoz hasonlóan már Magyarországon is többször felmerült a gyanú, hogy a minél jobb eredmények elérése érdekében egyes állami és sportvezetők semmifajta eszközök használatától sem riadtak vissza, és így államilag támogatott módon folyt egyes sportolók doppingoltatása.
Az Országos Testnevelési és Sportegészségügyi Intézet szakmai kollégiumának 1982-ben megtartott titkos ülésén elvi engedélyező döntés született az úgynevezett tesztoszteron-kísérletek megkezdése tárgyában.
Ön, tisztelt államtitkár úr, egy néhány évvel ezelőtt megjelent kötetben úgy fogalmaz, hogy a kísérletek ürügyén lényegében a sport területén alkalmazott egészségkárosító teljesítményfokozás kapott zöld utat. Nyilván ön, államtitkár úr, jól informált a kérdésben, hiszen ön képviselte az egészségügyi tárcát a titkos megbeszélésen, melyen gyakorlatilag a magyarországi, államilag támogatott doppingolásról született jóváhagyó döntés.
Tisztelettel kérdezem ezért az államtitkár urat, hogy mi is történt valójában az Országos Testnevelési és Sportegészségügyi Intézet szakmai kollégiumának 1982-ben megtartott titkos ülésén. Igaz-e az az állítás, amely szerint a titkos ülésen zöld utat kapott az államilag támogatott egészségkárosító teljesítményfokozás? Igaz-e az az állítás, tisztelt államtitkár úr, hogy ön részt vett ezen az ülésen, részt vett, de nem emelt szót a tesztoszteron-kísérletek megkezdése ellen?
Köszönöm a figyelmet, és várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť