KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A miniszter asszony iménti felszólalásával, illetve azt megelőzően a kormány döntésével nem történt más tulajdonképpen, mint lehullott a lepel a két választási forduló közötti hazugságsorozatról, amelyeket a Fidesz jelöltjei és vezetői fogalmaztak meg a választópolgárok felé. (Zaj, felzúdulás a Fidesz és az MDF soraiban. - Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.) Mert emlékezzünk vissza, ezek arról szóltak, hogy majd az új kormány - ha váltás lesz - elveszi a családok támogatására szánt összegeket, csökkenteni fogja azokat. (Zaj, közbeszólások a Fidesz és az MDF soraiban.) Mi elmondtuk, hogy ebből egy szó sem igaz természetesen. Elnök asszony, lehet, hogy itt néhányan majd szót szeretnének kérni, mert már-már kibuggyan belőlük, majd tessék nekik lehetőséget adni. (Derültség az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Zaj, közbeszólás a Fidesz soraiból: Folytasd nyugodtan!)
Mindenesetre egyrészt lehullott a lepel, másrészt, tisztelt képviselőtársaim, azt láthattuk az imént, hogy az arcátlanságnak nincsenek határai. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Zaj a Fidesz és az MDF soraiban.) Ugyanis emlékezzünk csak vissza azokra a vitákra, amelyek ebben a Házban folytak a családtámogatási rendszer körül, nevezetesen arról, hogy vajon a valóban rászoruló családokhoz eljutnak-e azok a támogatások, amelyeket a jövedelemadóból kell visszaigényelni, és mi azt mondtuk, hogy bizony nem, hiszen ahol nincsenek jövedelmek, ott nincs adó sem, ezért nincs miből visszaigényelni a támogatást.
Akkor az akkori miniszterelnök úrtól is és a Fidesz szónokaitól is azt kellett hallanunk, hogy ez egy hibás elképzelés, mert nem a rászorulókat kell valójában támogatni, hanem azokat a családokat, ahol valamilyen eredmény kijöhet ebből a támogatásból.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez a javaslat most valóban a rászoruló családokat hozza helyzetbe, azzal együtt, hogy a többiek támogatását is növeli. Az arcátlanság pedig az volt, tisztelt frakcióvezető úr, hogy ön már nem emlékszik az elmúlt négy évben történtekre, azt kéri számon a kormányon, amit az valójában megtett, amit már önöknek is meg kellett volna tenniük.
Köszönöm a figyelmet. (Nagy taps az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Zaj, közbeszólások a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť