DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A kormánynak a mindenkori törvények szerint kell eljárnia, akkor is, ha ez jelentős mértékű végkielégítésekben nyilvánul meg. 1992-ben a munka törvénykönyvét úgy fogadta el akkor a parlament, hogy a határozott idejű munkaviszonyoknál, ha a határozott idő lejárta előtt a munkaviszonyt megszüntették, a még hátralévő időt teljes mértékben ki kellett fizetni. 1995-ben a parlament egy módosítást fogadott el, amely azt mondta ki, hogy ha egy évnél hosszabb idő van még hátra a határozott időből, akkor is egy évben korlátozta a kifizethető összeget. Ehhez kell tartani magunkat.
Jelen esetben két ügy borzolja a kedélyeket, az egyik a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatójának az ügye. Itt tulajdonképpen a jövőben a kormány azt tudja tenni, hogy az állami cégek vezetői tekintetében olyan bérezési politikát folytat, mint tulajdonos oly mértékben szól bele a cégek vezetőinek jövedelmébe, hogy ilyen hihetetlen nagyságú összegek egyéni jövedelemként ne fordulhassanak elő.
A másik, az a szerződés, amit a Millenáris Kht. ügyvezetőjével kötöttek, ott is egyévnyi munkabér kifizetéséről lehetett volna szó - ez 21 millió 600 ezer forintot tett ki. Ez is szép summa, de a felmentése előtt megállapodott a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkárával, úgy módosították a szerződést, hogy plusz 10 millió forintot kap az illető hölgy azért, hogy két évig nem nyilatkozik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a cég ügyeiről, vagyis 10 millió forint hallgatási pénzt kapott (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ez gyönyörű!) és egy gépkocsit.
Azt tudom ígérni, hogy a jövőben ilyen szerződésmódosítások a kormány környékén nem fordulnak elő. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť