GULYÁS JÓZSEF

Full text search

GULYÁS JÓZSEF
GULYÁS JÓZSEF (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt hetek hírei között - mint ahogy erről ma már a parlamentben szó is esett - több tízmilliós összegű végkielégítési történetekkel találkozhattunk. Akik a végkielégítések kifizetését megalapozó szerződéseket jóváhagyták, azok nyilván azt gondolták, hogy ez így van rendjén. Az előző kormányzati ciklus magát polgárinak tekintő elitjének szereplői azt is gondolták, hogy a közpénzekről szóló döntéseikhez nincs köze a nyilvánosságnak, így a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül pumpált milliárdos közpénzek sorsa nem publikus, nem tartozik az adófizető polgárokra. De úgy gondolták, nem tartozik a polgárok által választott képviselőkre sem ezeknek a pénzeknek az útja.
A döntések tartalma nem publikus, ezért viszont a döntéshozókat, a nagy titkok tudóit különleges juttatások illetik meg, és a különleges juttatások körében több tíz milliót ér maga a titoktartás. Lapinformációk szerint a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérigazgatója a különböző juttatások mellett, az adható prémium összegével együtt éves szinten több mint 80 millió forintot kereshetett. Az állami tulajdonú MFB-s banki vezető - aki egyébként csak alig másfél évet dolgozott a bank élén - közel 200 millió forint végkielégítésre volt jogosult. Csak a bank üzleti titkainak megőrzéséért több mint 20 millió forint illeti meg Baranyai László távozó vezérigazgatót.
Tisztelt Miniszter Úr! A köztársaság polgárainak jogában áll tudni, kinek volt ez rendben, ki hagyta jóvá, illetve ki írta alá ezeket a szerződéseket. Milyen gyakorlatot kíván folytatni a jövőben a köztársaság polgárainak új kormánya?
Várom válaszát. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť