DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdést azért, mert megerősíti azt a meggyőződést, hogy más gyakorlatot kell folytatnia ennek a kormánynak, mint amit az előző folytatott. Hiszen volt egy több mint hét éven keresztül hatályban lévő kormányhatározat, amelyet érdekes módon éppen tavaly nyáron, július 1-jével helyeztek hatályon kívül, amelyik azt szolgálta, hogy az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknál alkalmazott vezetőknek is a munka törvénykönyvének a szabályai szerint lehet szerződést kötni és kifizetéseket teljesíteni.
Az említett ügyben, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója ügyében a szerződését éppen ennek a kormányhatározatnak a hatályon kívül helyezését követően módosították úgy - és ennek a módosításnak az aláírója nyilván a tulajdonosi jogokat gyakorló korábbi miniszter úr, Stumpf István volt -, hogy most, ha a jogszabályokat és a szerződést tiszteletben tartjuk, akkor ilyen összegű végkielégítés jár.
Azt szeretném ezzel kapcsolatban mondani, hogy én azt kértem mint a tulajdonosi jogok gyakorlója az igazgatóság tagjaitól, hogy vizsgálják meg ennek a szerződésnek a jogszerűségét, különös figyelemmel arra, hogy közpénzek felhasználásáról van szó, és jelen esetben aggályos, hogy az üzleti titok, banktitok védelme érdekében továbbra is fenntartsuk a szerződésnek azt a kikötését, amely a közpénzek felhasználására vonatkozó különböző eljárások és titkok vállalásáért ilyen összegű kifizetésre jogosít.
Ilyen gyakorlatot a jövőben nem fogunk folytatni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), megszüntetjük ezt. Köszönöm. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť