DR. SZAKÁCS IMRE

Full text search

DR. SZAKÁCS IMRE
DR. SZAKÁCS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, kedves elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Vitathatatlan tény, hogy a polgári kormány 1998 és 2002 között fejlesztette az utánpótlássportot, a sportlétesítményeket, valamint segítséget nyújtott számos nemzetközi jelentőségű európai és világesemény megrendezéséhez. Medgyessy Péter miniszterelnök úr ígérete szerint az Orbán Viktor vezette polgári kormány sikeres, a társadalom érdekeit szolgáló programjait a szabad demokrata-szocialista kormány nem szünteti meg, hanem azokat tovább folytatja. Ezzel az ígérettel szemben a Medgyessy-kabinet oly döntéseiről jelentek meg hírek a sajtóban, amelyek a sportcélú beruházásokra vonatkozó jogszabályokat visszavonták.
Tisztelt Miniszter Úr! Igaz-e, hogy a kormány a Bozsik József nemzeti labdarúgásutánpótlás-nevelési program állami kezességvállalásának módosításáról szóló intézkedést vissza kívánja vonni, mellyel több mint 48 ezer 6-11 év közötti kisgyermek sportolási lehetőségét szüntetné meg közel 1250 településen, illetve az utánpótlás-neveléshez szükséges európai színvonalú futballpályák létrehozását veszélyezteti?
Igaz-e, hogy a Debrecen városában megrendezésre kerülő tornász-világbajnokság helyszínéül szolgáló rendezvénycsarnok építéséhez szükséges pótlólagos állami kezességvállalást a kormány vissza kívánja vonni? Ez különösen érthetetlen és felháborító, hiszen a világeseményt rendező Magyar Torna Szövetség korábbi elnöke az a Szilvásy György, aki a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium jelenlegi közigazgatási államtitkára.
Igaz-e, hogy szintén vissza kívánják vonni a magyar sport házához, annak létrehozásához nyújtott állami kezességvállalásról szóló döntést? Számol-e azzal a következménnyel, hogy ezzel a döntéssel a sportági szakszövetségek régi álma szertefoszlik, a működésükhöz szükséges méltó, kulturált irodai elhelyezésük terve megsemmisül?
Igaz-e, hogy vissza kívánják vonni a 2008-as futball Európa-bajnokság megrendezésére nyújtott állami garanciavállalásról szóló döntést, mely nem volt más, mint általános jogi garancia? Számol-e azzal a következménnyel, hogy ezzel a döntéssel Magyarország nemzetközi megítélése, presztízse jelentős kárt szenved, és nemzetközi sportdiplomáciai bonyodalmakat okozhat?
Végezetül igaz-e, hogy korábbi kijelentésükkel ellentétben, miszerint megvárják a 2012-es nyári olimpiai játékok megrendezéséről szóló megvalósíthatósági tanulmány elkészültét, és csak utána döntenek arról, hogy a továbbiakban támogatják-e az olimpiamegrendezés gondolatát - tehát már megszületett a döntésük, és nem támogatják?
Tisztelettel várom a miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť