DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon röviden, csak címszavakban hadd reagáljak államtitkár úr mondandójára. Számon kéri, hogy a jövőképet ismerjük meg. El fogok önhöz juttatni egy példányt az egészséges nemzetért népegészségügyi programból, abban a jövőkép rendesen le van fektetve. Sajnálom, hogy már elfelejtette, hogy pont mint bizottsági elnök, ön kezdeményezte, hogy ezt az egészségügyi bizottság annak idején tárgyalja végig. (Dr. Kökény Mihály: Ide fogjuk hozni a parlamentbe decemberben!) Erre hivatkozva merem azt állítani, hogy szakmai kifogás a programmal szemben nem fogalmazódott meg.
Én a gyógyszervitában a betegek érdekeit képviselem, amikor azt mondom, hogy az önök felelőtlen viselkedése miatt 92 új innovatív készítmény és 600 egyéb készítmény nem kerül rá a gyógyszerpalettára, ami a betegek életminőségét javíthatja és az életüket mentheti meg. Ön, úgy látszik, nem értette, amit mondani akartam.
Hogy a Pénzügyminisztérium dokumentuma a kezében van: gondolom, hogy azóta már elkészült az új Pénzügyminisztérium dokumentuma is, mert általában a pénzügyminiszterek jellemzője, hogy az egészségügyi kormányzat a gyógyszerkassza költekezését mindig soknak találja. De hangsúlyozom, ezzel szemben egy olyan gyógyszerpaletta kialakításáról kellett volna dönteniük, vagy kellett volna engedniük, amely több százezer honfitársunk életét mentette volna meg, illetve a minőségét javította volna. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť