LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Ékes képviselőtársam nagyon pontosan idézte a törvénytervezetből azt a részt: "A tervezési időszak végére el kell érni, hogy a képződő élelmiszer-ipari szerves hulladék megközelítőleg teljes mennyisége visszakerüljön a természetes biológiai körforgásba; bedolgozás a talajba, másodlagos feldolgozás, komposztálás."
Az intézmények, amikor megkérdezték a megyeközpontokat - és nem Bács-Kiskun megyéről van szó -, hogy mit tegyenek az ételmaradékkal, hiszen nem viszik most már el, nem lehet elvinni feletetni a disznókkal, akkor azt válaszolták, hogy mivel veszélyes hulladék - kaptak ilyen válaszokat -, szállítsák el a 40-60 kilométerre lévő megsemmisítő üzemekbe, vagy komposztálják maguk - nincsenek rá felkészülve -, vagy adják oda a kutyáknak.
Elnézést ezért a megfogalmazásért, de ez a valóságból hozott példa jelzi számomra, hogy rendkívül fontos területről van szó. Mindenképpen felhívom a tárca figyelmét arra, hogy erre a területre, ennek a szeptember 1-jén életbe lépett rendeletnek a következményeire jobban ügyeljen. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť