ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm, elnök úr. A tíz percben nem tudtam befejezni, de ezt mindenképpen az államtitkár úrnak is el kívánom mondani. Ma, jelenleg a környezetvédelem öt minisztériumhoz tartozik. Ha azért fogalmazzuk meg a parlamenti biztosnak a státusát a fenntartható fejlődés érdekében, hogy valahol az öt minisztériumot oly mértékben tudja koordinálni, amit Illés Zoltán képviselőtársam is elmondott, hogy a hulladék mennyiségének a gyártástechnológia során történő csökkenése legyen cél minden minisztériumban, akkor ezzel maximálisan egyetértek.
(20.40)
A másik pedig, hogy maga a hulladékkezelés, hulladékgazdálkodás önmagában egy szolgáltatói tevékenység. Őrülten szomorú vagyok azért, hogy Magyarországon az összes szolgáltatói tevékenység majdhogynem szép lassan kikerül a külföldiek kezébe. Arra kérem a minisztériumot, rajta keresztül a Gazdasági Minisztériumot, rajta keresztül a kormányt, hogy a hulladékkezelés, -feldolgozás területén lehetőleg csak magyar szolgáltatóipart engedjen be erre a területre.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ezt a feltételt annak idején minden országban megteremtették. Ehhez nekünk is lépnünk kell, mert ha ezt nem tudjuk megcsinálni, akkor a lakosság, az állampolgárok még jobban ki lesznek szolgáltatva. Sokkal jobban ki lesznek szolgáltatva, mert a külföldi szolgáltatók egyből az uniós mércével fogják a magyarországi szolgáltatást is az uniós csatlakozás után mérni. Abban a pillanatban ötszörösét kell majd a magyar állampolgároknak ezen a területen kifizetniük.
Tehát kérem, hogy ebben mindenképpen legyünk következetesek. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť