DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Úgy látszik, ilyen kivételes helyzetek vannak a mai nap folyamán, mert számos kérdésben kivételesen egyetértek Turi-Kovács Bélával, és bizonyos értelemben Illés Zoltán képviselőtársammal is. Ilyen többek között az, hogy nem az Európai Unióért kell megcsinálni ezt. Ebben teljes egyetértésben vagyunk. Ezt én magam is elmondtam már korábban, miniszter asszony is elmondta. Azt gondolom azonban, hogy a stílus maga az ember, és nem kellene megfeledkezni egyikünknek sem arról, hogy az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága - éppen talán Illés úr átmenetileg helyettesítette Turi-Kovács urat azon a bizottsági ülésen, amikor Jürgen Köppen úr, az Európai Unió nagykövete szólt annak érdekében, hogy ez a bizonyos országos hulladékgazdálkodási terv rendkívül időszerű volna -, akkor és ott mind a tárca képviselői, mind pedig a bizottságban részes politikai erők az ismert előkészítések alapján egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy kívánják, akarják ezt az országos hulladékgazdálkodási tervet. Hogy azóta, az azóta eltelt egy hónap folyamán milyen politikai széljárás változtatta meg ezeket a szándékokat az önök részéről, azt én megítélni nem tudom, okát nem is keresem.
Meggyőződésem ugyanis, hogy Turi-Kovács úrnak igaza van, a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége kormányoz, ennek következtében a felelősség, ez a felelősség kiterjed odáig, hogy szeretnénk, ha az a bizonyos egyetértés a végső elfogadásnál is érvényesülne, de ha nem, akkor is el fogjuk fogadni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť