DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Elnök Úr! Kedves Miniszter Asszony! Kedves Államtitkár Úr! Az emberek egy része ebben a hazában talán hallgatja ezt a beszélgetést, és teljesen értetlenül áll az előtt, ami itt elhangzik.
Az Európai Unió prioritási listája a következő. Első helyen jogszabályokkal és pénzzel az Európai Unió a hulladékmennyiség csökkentését támogatja. A második helyen, ha még keletkezett hulladék - márpedig keletkezik -, akkor az újrahasznosítást, reciklálást, feldolgozást; erre ad pénzt, ilyen jogszabályokat alkot. A harmadik helyen, ha még mindig marad hulladék - márpedig marad, az élet már csak ilyen -, a fizikai, kémiai eljárásokkal történő semlegesítést támogatja pénzzel és jogszabályokkal. A negyedik helyen esetleg - de csak esetleg - az égetést, és az ötödik helyen egyáltalán nem támogatja a lerakást.
Senki ne legyen büszke ebben a hazában, akármilyen politikai pártnak a támogatója, akárki legyen, idős vagy fiatal, ha arról hall számadatokat, hogy milyen mértékben raknak le - raktak és raknak le - hulladékot Magyarországon, ugyanis ez az egész vita arról szól, hogy az elkövetkezendő időszakban mi fog történni hulladékos területen úgy, hogy az emberek életét mennyiben befolyásolja és határozza meg, és a legvégén mennyit fognak fizetni, ha betelnek a szeméttelepek, mert újabb és újabb hulladékhullám önti el az országot! Hogyan? Úgy, hogy megvesszük az üdítőitalt, úgy, hogy megvesszük a Tetra Pak dobozokat, abból elfogyasztjuk az üdítőt; úgy, hogy az olajat elhasználjuk, és eldobjuk a csomagolóanyagot, amely a szeméttelepeket betölti, és ezek után viszont a költségeket az embereknek kell kifizetni. Erről szól ez a vita!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť