DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Miniszter Asszony! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Elnök Úr! Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának legutóbbi ülésén, ahol tárgyaltuk ezt az anyagot, amelyet most önök beterjesztettek elénk, a főosztályvezető asszony szakmailag teljesen tisztességesen elmondta, hogy igazából kiinduló adatok tömkelege nem létezik. Tehát azért tisztességes az ő álláspontja, mert így igaz. Magyarországon, miniszter asszony, a nézők, bocsánat, nézők nincsenek, csak hallgatók, az ön mosolyát nem láthatják, az a helyzet, hogy Magyarországon önbevallás van a hulladékos területen, ami azt eredményezi, hogy ha nem vallják be a hulladék mennyiségét, akkor semmifajta szankció nem éri őket. Innentől kezdve a pontos állapotról senkinek nincs tudomása. Akár szocialista, akár SZDSZ-es, akár fideszes, akár kisgazda, akármilyen párti, senkinek pontos elképzelése nincs. Ezek után képzelje el, miniszter asszony, hogy az az országos hulladékgazdálkodási terv, amely a kiinduló adatok tekintetében teljes bizonytalanságra épül, milyen folyamatokon és következtetéseken keresztül tud érvényesülni.
Ahogy elhangzott, majd meg kell alkotni a regionális, a megyei, a települési terveket. De a kiindulás nem világos, és ebből fakadóan ebben az anyagban semmit nem tudtak leírni, ami a valóságot tekinti. Természetesen el lehet fogadtatni a Ház többségével egy ilyen anyagot, amelyet lehet tervnek hívni, de ha ön, tisztelt miniszter asszony, arra törekszik, hogy Magyarországon a valóság tekintetében okozzon változásokat az országban élők érdekében, ez az anyag irányelvek tekintetében kezelhető, hogy mit szeretnének tenni, de tervként egyáltalán nem elfogadható, mert nem terv. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ebből semmi nem következik.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť