DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Elnök Úr! Kedves Miniszter Asszony! A hulladékgazdálkodási törvényből fakadt volna az, hogy egy kormányszintű rendeletet kellett volna elkészíteni, amely pontosan meghatározta volna, hogy milyen irányelveket kell megalkotni. Ez nem történt meg.
Ami előttünk van, nem terv; mert egy tervnek tartalmaznia kell a célállapoton túl, amit el akarnak érni, az eszközöket, a jogszabályokat, a felelősöket, a határidőket és a hozzájuk rendelt pénzeket. Erről semmi nincsen ebben az anyagban, ebből következően ez nem terv, hanem irányelv. Tehát önnek azért kell visszavonnia, mert ez annak a kritériumnak, hogy tervként elfogadásra kerüljön, nem felel meg. Az Európai Unió nem mást, mint tervet vár el tőlünk, amelyben pontosan a csatlakozás érdekében megmondjuk konkrétan, hogy milyen lépéseket milyen határidővel, milyen pénzekkel, milyen felelősökkel teszünk meg.
Abban a megtiszteltetésben részesültem ma, hogy a Margot Wallström főbiztos asszonnyal folytatott tárgyalásokon a környezetvédelmi bizottság alelnökeként részt vettem. Arra a felvetésre, hogy kell-e egy üres, határidők nélküli, anyagi fedezet nélküli terv mindenáron, vagy pedig szükség van-e arra, hogy egy jó végrehajtó terv kerüljön elfogadásra, az volt a válasz, hogy az európai uniós csatlakozásunkat egyáltalán nem veszélyezteti - még egyszer felelősségem teljes tudatában kijelentem, nem veszélyezteti - az, ha nem most, hanem két hónappal később kerül elébünk, a magyar népképviselők elé egy terv. A probléma viszont ilyenformán az, hogy 2003 és 2008 között önnek szembesülnie kell ebben a ciklusban azzal, hogy nem fogja tudni megoldani a feladatokat. Nem azért, mert nem akarja, hanem mert nincs meg hozzá (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) az eszközrendszere. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť