DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A termékdíjrendszer megváltoztatása az előző kormányzati időszakra esett. Bizony, ha hiba történik, akkor ugyan mutogathatunk vissza, és természetesen pártokba tömörült politikusoknak megvan a kollektív felelőssége az adott időszak döntéseiért, ám mégis én azt gondolom, hogy ha javítani lehet a kialakult helyzeten, akkor az újonnan érkezőknek az ország érdekében meg kell tenni a változtatásokat, majd a cselekedeteikért a későbbiek során kisebb vagy nagyobb mértékben vállalni a felelősséget.
Akkor, amikor a termékdíjrendelet módosítása bekövetkezett, előállt az a helyzet, hogy nagyon sok érdekelt cég inkább azt a lehetőséget választja, hogy nem a termékdíj befizetésével járul hozzá a környezetvédelem pénzügyi alapjaihoz, hanem önmaga vállalja majd, hogy újrahasznosít, begyűjt, feldolgoz.
Kóródi Mária miniszter asszony arra való hivatkozással, hogy áttekinti ezt a rendeletet, gátat vet a hulladékmennyiség növekedésének, vállalást tett a nyilvánosság előtt. Ez az előttünk lévő országos hulladékgazdálkodási terv nem hat abba az irányba, hogy a hulladékmennyiség keletkezzen. Ha a tisztelt magyar választópolgár, állampolgár bemegy a boltba, és vásárolni kíván üdítőitalokat, nagyon sokszor szembetalálja magát azzal a helyzettel, hogy nincs visszaváltható csomagolásba töltött. Amennyiben a miniszter asszony ezt a tervet támogatja (Az elnök jelzi az idő leteltét.), ellentmond azon előzetes kijelentésének, hogy a hulladékok visszaszorítására törekszik ebben a hazában. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť