TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Molnár Képviselő Úr! 4. § (6) bekezdés... Ne tessék már azt mondani - mert ön most ezt állítja -, hogy én nem mondtam az előbb valóságot és igazat! Ez a paragrafus azt mondja: "A bizonylatot, a nyilvántartást az adó megállapításához való jog elévüléséig kell megőrizni." Tessék megnézni, hogy az adó megállapításához milyen bizonylatokra van szükség! Az evának pont az a lényege, hogy nincs szükség a kiadási bizonylatokra! A következő oldalon egyébként az 5. § szépen föl is sorolja - nincsen rá szükség!
Most már értem, hogy miért támogatják ezt önök. Nincsenek azzal tisztában, hogy ez milyen zsilipet fog megnyitni a vállalkozások irányába. Hogy a bizonylatolási kötelezettség mint olyan, elveszett. Akik az evát választják, nem fognak kérni sehol számlát, bizonylatot, mert nem lesz rá szükség. Legyen az egy 500 ezer forintos eszköz, akkor sem kér elvileg, és meg fog majd egyezni a vállalkozóval számla nélküli összegben. Ennek a hatásáról ne is kezdjünk el beszélni, mert beláthatatlanok és ellenőrizhetetlenek!
'94-ben Göndör úr itt ült a parlamentben, és megszavazta azt a törvényjavaslatot, amikor bevezették az átalányadózást, kiterjesztették: több százezren választották '95 januárjában. Bevallom őszintén, én is. Göndör úr itt ült; megszavazta. '95. április 4-én tárgyalta a parlament az általános vitát. Egyetlen MSZP-s politikus nem szólalt fel a vitában; sem Göndör úr, sem más, aki előtte érvelt mellette. Hát én ettől akarom önöket megóvni!
A parlament nem arra való, hogy próbálkozzunk. Majd lesz ezzel az evával valami, majd választja ezt valaki, majd lesz ez így, majd lesz ez úgy... Kérem, ez ennél komolyabb dolog! Tessék már még egyszer átgondolni, hogy mit is fog ez az eva jelenteni!
Igen, igaza van Göndör úrnak: sokaknak nagyon jó lesz. Hála istennek, ők éljenek ezzel a lehetőséggel! Én elmondtam, hogy kiknek lesz jó.
Azoknak teremtsünk feltételeket, akik munkahelyet teremtenek, akik fejlesztenek - ne azoknak, akik szolgáltatnak, és nincsen költségük! Egyébként is meg tudták ők eddig is fizetni az adót, és meg tudták fizetni a könyvelőt is.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť